:

Mégsem nyújt orvosi védelmet a Razer világítós okosmaszkja

Mégsem nyújt orvosi védelmet a Razer világítós okosmaszkja
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

A Razer még a tavalyi CES kütyüexpón mutatta meg többször használatos Project Hazel (most már Razer Zephyr nevű) okosmaszkját akkor még koncepcióként, majd márciusban közölte, hogy az eszköz piacra kerül. Akkor annyit árultak el, hogy egy N95-ös orvosi besorolású légzésvédelemmel ellátott darabról van szó, és hogy a Project Hazel magas baktériumszűrési hatásfokú (BFE) Smart Podjai a levegőben szálló részecskék legalább 95 százalékát kiszűrik, emellett pedig nagy folyadék ellenállósággal rendelkeznek. A legfrissebb hírek szerint ezt az ígéretet azonban nem teljesíti a maszk – szúrta ki a The Verge.

Ahogy a Razer fogalmaz weboldalán: a Zephyr ?az orvosi védőfelszerelésekkel megegyező funkciókkal bír és megfelelő védelmet ad”, a szűrői a baktériumok 95 százaléka esetében megakadályozzák, hogy belélegezze őket az eszköz viselője. Ezt azonban továbbra sem bizonyítja hivatalos minősítés, derül ki az apróbetűs részből, amiben ki is jelentik, hogy egy nem hitelesített N95-ös maszkról van szó, amit nem orvosi, vagy kórházi használatra szánnak. A laboratóriumi tesztek viszont igazolják a hatékonyságot, aminek hátterét blogposztban részletezik.

Mivel a maszk átlátszó kialakítású, így viselőjének arckifejezései láthatóak a környezete számára, a sötétben is, mivel automatikusan aktiválódó belső LED-világítást kapott. A tiszta beszédet pedig a Razer VoiceAmp technológiája biztosítja, ami egy beépített mikrofont, valamint egy erősítőt használ a felhasználó beszédének hangosításához. Az eldobható maszkok miatt keletkező hulladékmennyiség csökkentése céljából az okosmaszk cserélhető és újratölthető korong-szellőzőket használ, amelyek a kétfunkciós, vezeték nélküli, UV-fényű belsővel rendelkező gyorstöltő dobozba helyezéssel kényelmesen fertőtleníthetők a baktériumoktól és a vírusoktól. Jelzőfények mutatják a töltöttségi szintet, teljes töltöttséggel egy egész napig bírja.

Razer

The post Mégsem nyújt orvosi védelmet a Razer világítós okosmaszkja first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés