:

Zacher: Nem tudtunk a verekedős orvos előtörténetéről

  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

? Hivatalos panaszok nem érkeztek hozzánk sem beteg, sem kolléga részéről, az online panaszokkal, Facebook-hozzászólásokkal pedig nem tudunk foglalkozni, mert az nem hivatalos panasz ? mondta Zacher Gábor, a cég szakmai vezetője a Telex tudósítása szerint, aki elmondta, hogy nem tudtak a Bors által megírt ügyről, amikor is verekedésbe keveredett két beteggel a hétvégi ügyelet során.

Lestárt nem mentették fel vagy küldték el szabadságra, továbbra is dolgozik ? tette hozzá Zacher. Az ismert toxikológus beszélt arról is, hogy az elmúlt időszak, a járványhelyzet eredményeként az emberek érezhetően egyre idegesebbek, egyre feszültebbek, az orvosok pedig egyre többször tapasztalnak ilyen problémákat, mint ami Fóton történt, miközben ők is eléggé el vannak fáradva a megterheléstől.

Mint ismert, a civilben testépítéssel is foglalkozó Lestárra egy házaspár támadt rá, amikor nem akarta beállítani a gyógyszerekkel a nő vérnyomását. A bunyó a rendelőben kezdődött, a parkolóban ért véget, az orvos végül többször odaverte a férfi fejét az autójához, aki koponyasérüléseket szenvedett.  Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, házaspárt gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panasszal éltek.

Lestárnak nemcsak betegekkel, hanem kollégáival is volt konfliktusa, egy doktornő szerint, ha nem kap segítséget meg is halhatott volna, úgy fojtogatta. ? Ez az ember pszichopata, a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták ? mondta a Borsnak Lestár volt kollégája. A bíróság 2018 októberében jogerősen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt 1 év 6 hónapra ítélte  az orvost, de a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

The post Zacher: Nem tudtunk a verekedős orvos előtörténetéről first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés