:

Országszerte kimutatták az omikron variánst

Országszerte kimutatták az omikron variánst
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az év végi emelkedés után 2022 első hetében nem volt megfigyelhető további növekedés a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában, közölte a Nemzeti Népegészégügyi Központ.

Tájékoztatásuk szerint a vizsgált városok többségében stagnáló tendencia jellemző, enyhe csökkenés egyedül a vizsgált Budapest környéki települések közös mintájában (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) volt tapasztalható.

A koronavírus-örökítőanyag koncentrációja 8 minta esetében az emelkedett, míg 14 minta esetében a mérsékelt tartományba esett, mind a 22 vizsgált szennyvíz-mintában a SARS-CoV-2 omikron variánsa kimutatható volt.

NNK

Kapcsolódó Mostanra 40 ezren haltak meg a koronavírus miatt, messze a harmadik hullám volt a legsúlyosabb Január 10-én Magyarországon meghalt a negyvenezredik ember koronavírusban. Megnéztük, az egyes hullámok milyen erővel söpörtek végig hazánkban. Koronavírus Omikron: Az európaiak több mint fele hamarosan meg fog fertőződni A gyógyultak és oltottak is könnyen elkaphatják a fertőzést. Veseátültetett betegeknek már most is hasznos lehet a negyedik koronavírus-oltás Országszerte kimutatták az omikron variánst

The post Országszerte kimutatták az omikron variánst first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés