:

Nagy László: A nagy álom, hogy játszhassunk az Eb utolsó hétvégéjén

Nagy László: A nagy álom, hogy játszhassunk az Eb utolsó hétvégéjén
  • 24.hu
  • 11 Jan, 2022
  • Címkék: #

Csütörtökön Hollandia ellen megkezdi szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek szakmai vezetése online sajtótájékoztatón számolt be a felkészülésről, a várakozásról és a kitűzött célokról.

Kapcsolódó Ha ez a jóslat bejön, őrjöngeni fognak a magyar kéziszurkolók Hazai sikereket jósol az Európa-bajnokságon az egyik legismertebb szakíró.

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke úgy fogalmazott, a magyar kézilabdázás történetének legnagyobb eseménye áll előttük, mind a vezetők, mind a játékosok nagyon várják a kezdést.

?Kicsivel több, mint két éve kezdtük meg a felkészülést, sok mindent kipróbáltunk, úgy érezzük, a csapat készen áll az Európa-bajnokságra. Szeretnénk az élmezőnybe tartozni és bekerülni a legjobb nyolcba. De a nagy álom, hogy játszhassunk az utolsó hétvégén? ? mondta.

Szerinte jól sikerült a felkészülés, elvégezték a tervezett munkát sikerült, és ami jó hír, a csapat valamennyi játékosa egészséges. A másik, hogy telt ház előtt játszhatnak, ami nagy előnyt jelenthet a számukra.

Kapcsolódó Bánhidi legjobb teljesítménye kell a magyar kézisikerekhez A szakíró Rasmus Boysen ismét a világ legjobb beállósának nevezte.

Gulyás István szövetségi kapitány megerősítette, hogy a szokásoknak megfelelően alakult a felkészülés.

?Az első rész inkább fizikai munka volt, kevesebb labdával. Az ünnepek után inkább a taktika szerepelt a programba, most meg már a célegyenesben vagyunk, készülünk az első ellenfelére. Hollandia minden teher nélkül érkezik, meg akarja mutatni, hogy olyan utat járhat be, mint a női szakág. Ráadásul az első meccsen mindig nehezebb, de bízom benne, a csapat átugorja az akadályt.

Portugáliát ismerjük, láttuk az olimpián, találkoztunk vele a legutóbbi Európa-bajnokságon ? jó esélyünk van arra, hogy most revánsot vegyünk. Izland ott van a világ élvonalába, az egyik legnehezebb mérkőzésünk lesz. A csoportunk nagyon kiegyenlített, éles csatákat fogunk vívni.

Chema Rodríguez családjában több megbetegedés történt, így később csatlakozhatott a csapathoz, de most már örömmel mesélte, hogy a családtagjai jobban van és ő is tud a válogatottra koncentrálni.

?Nagyon jó érzéseim vannak, úgy érzem, készen állunk a feladatra. Erre vártunk, ezért dolgoztunk keményen az elmúlt két és fél évben.?

A 13. világversenyére készülő Mikler Roland érzi a felelősséget, hiszen a jó védekezéshez egy kiváló kapusteljesítmény kell.

?Azt gondolom, a srácokkal elég sokat dolgoztunk már így együtt, érezzük egymást. Persze speciálisan készülünk az adott ellenfélre, és mindenkinek meglesz a konkrét feladata. Bízom benne, hogy csütörtökön a pályán is be tudjuk bizonyítani, hogy jó formában vagyunk? ? mondta

The post Nagy László: A nagy álom, hogy játszhassunk az Eb utolsó hétvégéjén first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés