:
Breaking News

Újabb kézikapitány panaszkodik a körülményekre, más annak örül, hogy nem Magyarországon játszanak

Újabb kézikapitány panaszkodik a körülményekre, más annak örül, hogy nem Magyarországon játszanak
  • 24.hu
  • 12 Jan, 2022
  • Címkék: #

Csütörtökön kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ám a torna előtt egyre több a kritika a szervezést illetően. A franciák és a szerbek jelezték az elsők között, hogy nem értik, miért kerültek olyan szállásra Szegeden, ahol maszk nélküli vendégekkel kell vegyülniük, hozzájuk csatlakozott most a magyarokkal azonos csoportba került Izland is.

?Nincs buborék a hotelban, így ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek. Vannak itt átlagos turisták. így magunknak kell odafigyelni és óvatosnak lenni, ami nem egyszerű? ? mondta a ruv.is-nek Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya a budapesti szállásról.

Arra számítottam, hogy hasonló lesz, mint az egyiptomi világbajnokságon, ahol buborékban voltunk és nagyon komolyan vették azt. Nem teljesen értem az okokat. De ezzel kell megbarátkoznunk.

Kapcsolódó A francia kézisek kiakadtak, hogy a magyar szállodában fürdőruhás, maszk nélküli vendégekkel kell vegyülniük A szerb kapitány is panaszkodott a szervezési hiányosságok miatt.

Németországban is téma mindez, pedig ők Pozsonyban játsszák a csoportmeccseiket. A szövetség sportigazgatója, Axel Kromer azt mondta:

örül annak, hogy egyelőre nem Magyarországon vannak a mérkőzéseik.

A csoportkörben Budapesten, Debrecenben, Szegeden, valamint Pozsonyban és Kassán lesznek mérkőzések. Míg Szlovákiában korlátozott számban engednek majd be nézőket a csarnokokba, addig Magyarországon telt házasak lehetnek a találkozók. A középdöntőket Budapesten és Pozsonyban rendezik, a helyosztók pedig már mind a IX. kerületi MVM Dómban lesznek.

A magyar szervezők értetlenül fogadták a kritikákat

?Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban? ? áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

 

?A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” ? olvasható a szervezők levelében.

The post Újabb kézikapitány panaszkodik a körülményekre, más annak örül, hogy nem Magyarországon játszanak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés