:

Orbán: Hat terméknél beavatkozik a kormány az árak alakulásába

Orbán: Hat terméknél beavatkozik a kormány az árak alakulásába
  • 24.hu
  • 12 Jan, 2022
  • Címkék: #

A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt

? jelentette be a kormányfő a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor hozzátette, az árcsökkentő intézkedés minden üzletben meg kell, hogy történjen, így a vásárlók február 1-jétől a tavaly októberi árakon vásárolhatják meg ezeket a termékeket.

A kormányfő indoklásul elmondta, hogy egész Európában nőnek az árak, és miközben idehaza sikerült megfékezni az üzemanyagárakat, kamatstopot vezettek be, és érvényben van a rezsicsökkentés is, így az energia fixáras, az élelmiszerek nálunk is egyre többe kerülnek, ezért van szükség a beavatkozásra, a családok védelme érdekében.

A KSH adatbázisa alapján tavaly októberben:

a kristálycukor átlagára 261, a finomliszté 203, az étolajé 713 forint volt, míg egy kiló csirkemellfilé 1600, a csont nélküli sertéscomb 1420 forintba került, a 2,8 százalékos UHT tej pedig 268 forintba,

és novemberre csak a liszt drágult nagyobb mértékben (218 forintra), míg a csirkemell olcsóbb is lett. A decemberi árak még nem szerepelnek a statisztikai hivatal adatai között.

The post Orbán: Hat terméknél beavatkozik a kormány az árak alakulásába first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés