:

Nem működik az ösztöndíjak utalása az ELTE-n

Nem működik az ösztöndíjak utalása az ELTE-n
  • 24.hu
  • 13 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az ELTE hallgatói egy lapunk birtokába került január 6-i levélben értesültek arról, hogy az egyetem bankja, a Magyar Államkincstár idén januártól új informatikai rendszert vezetett be, de ?értesítésük szerint a program csak január 10-től alkalmazható”. A levélben ekkor azt írták, hogy az ösztöndíj utalását legkorábban január 10-én ? az egyetemi szabályzat szerint egyébként minden hónap tizedik napjáig utalják az ösztöndíjakat ? tudják elindítani.

A határidő betartása nem sikerült, ugyanis a hallgatókat egy január 12-i levélben már arról tájékoztatták, hogy

az ELTE-n kívülálló okok miatt egyelőre nem tudnak ösztöndíjat utalni.

Az egyetem jelezte, hogy ?külső partnerekkel együtt nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán”, illetve azt írták, a fennakadás okán felmerült valamennyi problémát kiemelten kezelik.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az ELTE-t, szerettük volna megtudni, pontosan mi okozza az ösztöndíjak utalásának késését, illetve hány hallgatót érint a probléma.

Az egyetem válaszából kiderült, hogy a probléma azóta sem oldódott meg, mint írták: az ösztöndíjak átutalása az ELTE-n kívüli technikai okok miatt késik, illetve újfent jelezték, hogy nagy erőkkel dolgoznak a hiba mielőbbi elhárításán.

Természetesen hallgatóink esetében semmilyen jogkövetkezményt nem alkalmazunk arra az esetre, ha a csúszás okán nem tudnák teljesíteni fizetési kötelezettségeiket, és a fennakadás okán felmerült valamennyi problémát kiemelten kezelünk

? közölte megkeresésünkre az ELTE.

Szerettük volna megtudni a Magyar Államkincstártól, pontosan mi okozza a problémát, illetve mikorra várható az ösztöndíjak utalása, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

The post Nem működik az ösztöndíjak utalása az ELTE-n first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés