:

A Fidesz új jelölttel próbálja visszahódítani a csúnyán elbukott Dunaújvárost

A Fidesz új jelölttel próbálja visszahódítani a csúnyán elbukott Dunaújvárost
  • 24.hu
  • 16 Jan, 2022
  • Címkék: #

A Fidesz-KDNP a dunaújvárosi kórház főigazgatóját, Mészáros Lajost indítja Dunaújvárosba, Fejér megye 4-es számú választókerületében, írta az Alfahír.

A jelöltés tényét Mészáros meg is erősítette a lapnak, valamint részletesen meg is indokolta a döntést, a nyilatkozatot azonban a megjelenés előtt letiltotta.

Dunaújváros és térsége nehéz terep a kormánypártok számára, a lakossága az elmúlt években többször is nyilvánvalóvá tette, hogy nem igazán támogatja a Fidesz-KDNP politikáját, ezért a kormánypártoknak hosszabb ideje problémát jelentett a megfelelő jelölt megtalálása. Legutóbb a 2020. februári időközi országgyűlési választáson kellett megküzdeni a HR-gondokkal. Akkor is hosszú titkolózás után, alig egy hónappal a választás előtt sikerült megnyerni a kormánypárti támogatással győző, de hivatalosan független iváncsai polgármestert a feladatnak. Molnár Tibornak azonban nem sikerült hoznia a körzetet.

Az időközi országgyűlési képviselő-választást az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte messze több 50 százalékos támogatottsággal.

A mostani, április 3-i választás összellenzéki jelöltje ismét Kálló Gergely lesz, a kormánypártok azonban eddig halogatták az újabb ellenfél nevének bejelentését.

Az Alfahír szerint a Fidesz a tudományos és kulturális élet számos, kiemelkedő alakját igyekezett maga mögé állítani, eddig sikertelenül. Végül a Szent Pantaleon kórház főigazgatója hajlandóságot mutatott arra, hogy elvállalja az indulást.

Mészáros Lajos 2020-ban azzal hívta fel magára a sajtó figyelmét, hogy nyilvánosságra került egy belső levele, melyben azt kérte az intézmény főorvosaitól és főnővéreitől, beszéljenek azokkal a munkatársakkal, akik az egészségügyi jogállásról szóló törvény ellen ?Free EÜ? feliratú, facebookos profilképet raktak ki. A főigazgató akkor azt állította: azért szólta meg kritikus munkatársait, mert szerinte a terület átpolitizálása méltatlan magatartás a dolgozók részéről.

The post A Fidesz új jelölttel próbálja visszahódítani a csúnyán elbukott Dunaújvárost first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés