:

Székely Márton: Sok van még bennünk, remélem, minél többször el tudjuk még énekelni a Himnuszt a közönséggel együtt

Székely Márton: Sok van még bennünk, remélem, minél többször el tudjuk még énekelni a Himnuszt a közönséggel együtt
  • 24.hu
  • 17 Jan, 2022
  • Címkék: #

Máthé Dominik az eddigi legértékesebb góljának tartja azt a találatot, amellyel a magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Kapcsolódó Heroikus csatában egygólos magyar kézisiker Máthé Dominik nem kegyelmezett a végén Portugália ellen.

?Fantasztikus küzdelem volt, és bár az elején megint elaludtunk, azután sebességet váltottunk. A védekezés volt a siker kulcsa, Székely Márton ma is nagyszerű napot fogott ki, ahogyan a portugálok kapusa is? ? nyilatkozta a lefújás után Máthé, aki öt másodperccel a vége előtt lőtte a győztes gólt.

A norvég Elverum jobbátlövője elmondta, ez az eddigi legértékesebb találata a válogatottban.

Nagyon boldog voltam, köszönet Lékai Máténak és a csapatnak, hogy bíztak bennem

? tette hozzá.

WOW. Just WOW. @AndebolPortugal & @MKSZhandball deliver a thriller in Budapest.#ehfeuro2022 #watchgamesseemore pic.twitter.com/bChp0kNHtK

? EHF EURO (@EHFEURO) January 16, 2022

Máthé elismerte, csütörtökön a hollandokkal szemben 31-28-ra elveszített találkozón nem annyira mentek neki a lövések, ezért azóta sokkal többet gyakorolta az edzéseken. Ezúttal 13 kísérletből nyolcszor volt eredményes és megválasztották a mezőny legjobbjának.

Lékai Máté úgy fogalmazott: tudták, hogy élet-halál mérkőzés lesz, ennek megfelelően mindenki odatette magát és mindent megtett, így akkor sem lehettek volna elégedetlenek, ha nem nyernek.

?Nem játszottunk tökéletesen, voltak hibák, kimaradt lövések, eladott labdák, és talán a szélsőket megint nem foglalkoztattuk annyit, amennyit kellene. Ezen Izland ellen változtatnunk kell? ? értékelt a Telekom Veszprém irányítója, aki hat góllal járult hozzá a sikerhez. Mint kifejtette, a mai modern kézilabdában nem vezet jóra, ha csak középen próbálkoznak, mert nagyon összetömörülnek a pályán, ráadásul jó szélsőik vannak, akik hatékonyan lőnek.

A magyarok kedden 18 órától találkoznak Izlanddal. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje kerül.

Bóka Bendegúz úgy nyilatkozott, készültek rá, hogy nagyon kiélezett lesz a mérkőzés, és hatvan percen át nagyot küzdő portugál csapattal fognak játszani.

Szerettük volna kijavítani a hollandok elleni csorbát, nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Egy gól, hát egy gól, a legfontosabb a két pont és a remények életben tartása

? fejtette ki a Balatonfüred balszélsője, aki három gólt szerzett. Hozzáfűzte, segített nekik, hogy ezúttal negyedóra után már vezettek és nem kellett végig az eredmény után rohanniuk, mint csütörtökön.

?Gördülékenyebb volt a játékunk támadásban és védekezésben, jobban ment a labda, mint a hollandok ellen? ? értékelt Bóka, aki kiemelte Székely Márton remeklését.

A kapust már a becserélése előtt pályára követelte a közönség. Székely elmondta, jól esik neki a szurkolók szeretete, ugyanakkor kérésként fogalmazta meg, hogy az éppen pályán lévő magyar válogatott mellett álljon ki a publikum.

?Mindenki jó teljesítményt nyújtott, Mikler Roland is az első félidőben, én pedig próbáltam a legjobbamat nyújtani a másodikban? ? magyarázta le a hat lövést védő Székely. Az északmacedón Eurofarm Peliszter játékosa rámutatott, ezúttal mindenki felült arra az érzelmi hullámra, amit a hollandok ellen nem sikerült megragadni.

?Azt a síp- és füttykoncertet szeretném hallani az ellenfelek minden támadásnál, mint az utolsó portugál akció alatt, az szenzációs volt. Ilyen zajjal, ilyen nyomással nagyot tud segíteni nekünk a közönség, az ellenfelet pedig megzavarni? ? fűzte hozzá.

Mint mondta, ezúttal két-háromgólos előnynél azt érezte, hogy ez a mi napunk, hogy nem kaphatnak ki a jó erőkből álló portugáloktól.

Van karaktere ennek a csapatnak, nem remegtünk meg, rossz kezdés után is vissza tudtunk jönni. Sok van még bennünk, remélem, minél többször el tudjuk még énekelni a Himnuszt a közönséggel együtt

? zárta gondolatait Székely.

A magyar válogatott az előző Európa-bajnokságon kilencedik, a tavalyi világbajnokságon ötödik, az Eurokupában aranyérmes lett, ezúttal pedig a legjobb nyolc közé kerülés a célja.

The post Székely Márton: Sok van még bennünk, remélem, minél többször el tudjuk még énekelni a Himnuszt a közönséggel együtt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés