:

A Sikoly vetett véget a Pókember egyeduralmának

A Sikoly vetett véget a Pókember egyeduralmának
  • 24.hu
  • 17 Jan, 2022
  • Címkék: #

Már a bemutatása hetén többet kaszált az új Sikoly, mint amennyiből készült: a franchise ötödik része 30,6 millió dollárt keresett eddig az észak-amerikai mozikban, ezzel a második helyre szorította a négy hete a lista éléről kirobbanthatatlan Pókember: Nincs hazautat ? írja a Variety.

Globális adatok még nincsenek a slasher debütálásáról, ám az észak-amerikai számok több mint biztatóak: a 25 millió dolláros büdzséből készült film már az első hetén visszahozta az árát, és tízmillió dollárral szárnyalta túl a Pókember múlt heti bevételét. A Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett által rendezett Sikoly sikeréhez a lap szerint az is hozzájárulhatott, hogy a film célcsoportja, a fiatalabb generáció vélhetően kevésbé retten meg a tengerentúlon szintén nagyon gyorsan terjedő omikron vírusvariánstól, a statisztikák szerint ugyanis a nézők kétharmada a 18-35-ös korcsoportból került ki. A sorozat ötödik része nemcsak a járvány ellenére teljesít jól, hanem az előző részhez képest is: a 2011-ben bemutatott Sikoly 4 a premier hetén csupán 19,3 millió dollárt hozott.

A lista második helyén a Pókember harmadik része foglal helyet, amelynek az elmúlt egy hónapban nem igazán akadt kihívója, az egyetlen valós rivális, a Mátrix: Feltámadások ugyanis kifejezetten rosszul nyitott, és négy hét alatt is csak kicsivel több, mint 35 millió dollárt volt képes összeszedni. Ehhez képest a Pókember: Nincs hazaút sorra dönti a rekordokat, tavaly az év legtöbb bevételt hozó filmje lett, sőt, az örökranglistán is egyre ostromolja a negyedik helyen található Avatart, amelytől a hazai bevételek terén még 60 millió dollárral van elmaradva. Ezt a hátrányt azonban vélhetően gyorsan le fogja faragni, hiszen csak múlt héten 20,8 millió dollárt szedett össze az észak-amerikai mozikban. Globálisan a Sony szuperhősfilmje 1,6 milliárdnál jár.

A Sikoly a lista sorrendjén nem változtatott sokat, az eddigi első négy helyezett egy hellyel hátrébb csúszott: a Pókember mögött az Énekelj! 2, a 355 című női kémfilm és a King’s Man: A kezdetek sorakozott fel. A hatodik helyen egy újonc található: a Belle című japán anime múlt héten mutatkozott be az amerikai mozikban, 1,6 milliót hozott, amellyel 57,7 millióra növelte globális bevételét.

Kapcsolódó Hányszor lehet egy filmben megijedni a hűtőajtó mögötti rémtől? Wes Craven halála és Harvey Weinstein botránya sem tudta megakadályozni, hogy elkészüljön a Sikoly folytatása, a rajongók pedig örülhetnek: nem gyalázták meg a mítoszt.

The post A Sikoly vetett véget a Pókember egyeduralmának first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés