:

Hadházy szerint egy másik államtitkár is beleszólhatott a végrehajtói helyosztásba

Hadházy szerint egy másik államtitkár is beleszólhatott a végrehajtói helyosztásba
  • 24.hu
  • 18 Jan, 2022
  • Címkék: #

Kormányzati szintű beavatkozással nevezhették ki 2017-ben Dombóváron az új bírósági végrehajtót Hadházy Ákos szerint.

A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán állítja, hogy egy birtokába került hangfelvétel alapján megtalálta a magyarázatot, miért bonyolították meg a kinevezéseket, miért egy kaposvári jelölt kapta meg a dombóvári végrehajtói pozíciót, és a dombovári jelölt a kaposvárit.

Hadházy meg is nevezi Potápi Árpád fideszes képviselőt, a kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, a hangfelvételen ugyanis a Végrehajtói Kar munkatársai arról beszélnek, hogy ő avatkozhatott bele a helyosztásba,

A hiteles, ellenőrzött forrásból származó felvételen egy dombóvári végrehajtói helyről van szó

? állítja Hadházy és hozzáteszi, hogy a szereplők – már a Völner-botrány kipattanása után – beszélgettek arról, hogy 2017-ben egy dombovári ügyvéd megkapta ugyan a legmagasabb pontszámot a pályázaton és ki is értesítették az eredményről, de mégsem ő kapta meg az állást.

A politikus szerint az ügyvédet másodszorra arról tájékoztatták, hogy végül egy kaposvári illetőségű pályázó lett a nyertes. A rögzített beszélgetés szerint ehhez a cseréhez kellett Potápi minisztérium szintű beleavatkozása. Az elutasított dombovári ügyvéd később egy kaposvári helyet pályázott meg, amit végül el is nyert.

Hadházy elismeri, hogy a hangfelvétel csak közvetett bizonyíték, ezért részletes írásbeli kérdéssel fordult Varga Judit igazságügyi miniszterhez a 2017-es pályázattal kapcsolatban. A válaszlevelet a miniszter helyett a végrehajtó-botrányba belebukott Völner Pál helyére kinevezett Répássy Róbert államtitkár írta alá. Répássy levelében azonban érdemi választ nema adott, egyetlen feltett kérdésre sem tért ki, csupán arról tájékoztatta Hadházyt, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően a dombóvári álláshelyre is kiírtak egy pályázatot.

The post Hadházy szerint egy másik államtitkár is beleszólhatott a végrehajtói helyosztásba first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés