:
Breaking News

Járóka Lívia mégis visszalépett az EP alelnökjelöltségétől

Járóka Lívia mégis visszalépett az EP alelnökjelöltségétől
  • 24.hu
  • 18 Jan, 2022
  • Címkék: #

Mindössze néhány órával azután, hogy a Fidesz EP-delegációja közleményt adott ki a jelöléséről, Járóka Lívia visszalépett az Európai Parlament alelnökjelöltségétől az európai szélsőjobbos pártcsalád javára. A kedd délután kiadott újabb, második közlemény szerint a fideszes EP-képviselők a második fordulóban már mégis inkább az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjét támogatják.

A hvg.hu európai ügyekkel foglalkozó melléklete, az Eurológus azt írja,

a két közlemény közötti legfontosabb történés az volt, hogy délután fél ötkor kihirdették az alelnökválasztás első fordulójának eredményét. Itt a 18 jelölt közül Járóka Lívia kapta a legkevesebb szavazatot. Kilenc jelölt az első fordulóban megszerezte a szükséges többséget, a további öt helyre pedig a többiek pályázhatnak ? a fideszes politikus nélkül.

Amikor 2019-ben a Fidesz még az Európai Néppárt tagja volt és Járókát a Néppárt jelölte, akkor 349 szavazatot kapott és az első körben alelnökké választották. Most 169-en szavaztak rá ? írják.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője kedd délután úgy nyilatkozott az MTI-nek: sikerként könyvelik el, hogy el tudták érni Járóka Lívia jelölését az alelnöki tisztségre, annak ellenére, hogy a képviselőcsoport 2021 márciusa óta nem tartozik politikai frakcióhoz az EP-ben, miután kilépett az Európai Néppártból.

The post Járóka Lívia mégis visszalépett az EP alelnökjelöltségétől first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés