:

Szabó Magda és Szepes Mária életművét elevenítik fel a Várkert Bazárban

Szabó Magda és Szepes Mária életművét elevenítik fel a Várkert Bazárban
  • 24.hu
  • 19 Jan, 2022
  • Címkék: #

Január 22-én, szombaton ünnepeljük A magyar kultúra napját, emlékezve arra, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

A napot országszerte különböző rendezvények kísérik ? nem lesz ez másként Budapesten sem, ahol idén a Várkert Bazárban két kiemelkedő női író életművét elevenítik fel: január 23-án Szabó Magda műveiből összeállított esttel, január 24-én pedig Szepes Mária egy regénye ihlette táncelőadással várják a közönséget ? olvasható a Várkert Bazár az MTI-hez továbbított közleményében.

A százöt évvel ezelőtt született, tizenöt éve elhunyt Szabó Magda műveit, gyermekkorát szüleihez fűződő viszonyát, házasságát, illetve íróvá válását Gajdó Delinke színművész bensőséges hangulatú, Szelíden és szilárdan címet viselő előadásában láthatják majd a nézők, ahol családja és imádott férje mellett életének legfontosabb helyszíne, Debrecen is komoly szerepet kap majd.

A következő napon a Szepes Mária regénye alapján készült A változatlanság hullámhossza című, a néptánc és a flamenco elemeit is felhasználó összművészeti előadás lesz majd látható, ami olyan érdekes kérdéseket feszeget majd, hogy hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni, vagy van-e elég bátorságunk változtatni saját életünkön. Bajnay Beáta koreográfus produkcióját az azonos című regény (1986) ihlette, ami a sci-fi műfajába rejtve tárta fel az egyén és a társadalom egymásra hatását. Az Aldebaran Kompánia előadásának főszerepeit két meghívott színművész, Huszárik Kata és Kaszás Gergő játssza.

The post Szabó Magda és Szepes Mária életművét elevenítik fel a Várkert Bazárban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés