:
Breaking News

Angela Merkelt szívesen látnák az ENSZ-ben tanácsadóként

Angela Merkelt szívesen látnák az ENSZ-ben tanácsadóként
  • 24.hu
  • 19 Jan, 2022
  • Címkék: #

António Guterres ENSZ-főtitkár tanácsadói állást ajánlott Angela Merkel volt német kancellárnak a világszervezetben ? közölték ENSZ-források. Erről a dpa német hírügynökség számolt be szerdán.

Értesülések szerint Guterres egy volt állam- és kormányfőkből álló magas rangú tanácsadó testület vezetésére kérte fel Merkelt. A testület olyan közérdekű területekkel foglalkozna és tenne megoldási javaslatokat, amelyek az egész emberiség javát szolgálják. Ilyen például az ózonréteg elvékonyodása vagy olyan nemzetközileg érvényes szabályozások, mint a repülésbiztonság vagy a világkereskedelem.

A Guterres által javasolt tanácsadói testület a főtitkár januárban kezdődött második mandátumának egyik legfontosabb reformprojektje. A főtitkár szerint a koronavírus-járvány nagy hiányosságokat tárt fel a nemzetközi együttműködésben. A tanácsadó testületnek az lenne a feladata, hogy impulzusokat adjon a világkereskedelem gyakorlatának és elveinek megújításához.

ENSZ-források szerint mindazonáltal csekély a valószínűsége annak, hogy Merkel elfogadja a Guterrestől levélben érkezett felkérést. A volt kancellár egyelőre nem válaszolt az ajánlatra.

A 67 éves német politikus nem indult újra a szeptemberi németországi parlamenti választásokon, 16 évi kancellárság után év végén visszavonult az országos politikától.

(MTI)

The post Angela Merkelt szívesen látnák az ENSZ-ben tanácsadóként first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés