:

Idén már 42 hüvelykes OLED tévéje is lesz a Sonynak

Idén már 42 hüvelykes OLED tévéje is lesz a Sonynak

Az organikus diódákkal működő OLED paneles televíziók már jó ideje nem számítanak újdonságnak a piacon, de az ilyen típusú készülékekből sokáig csak 55 hüvelykes, vagy annál nagyobb képátlóval rendelkező modelleket lehet beszerezni. Ez változott meg 2020-ban, mikor az LG kiadta az első 48 hüvelykes OLED modelljét, amit aztán több gyártó is követett.

A méretcsökkenés ugyanakkor ezzel még koránt sem állt meg, ugyanis idén már piacra kerülnek az első 42 hüvelykes (107 cm) modellek: kezdésnek a Sony dob piacra ilyen okostévét, konkrétan az A90K nevű modell lesz elérhető ilyen méretben – természetesen LG Display gyártotta panellel.

Sony

Az A90K panelje tudja a 4K felbontást, a 120 Hz-es képfrissítést és a HDR-t, a képmegjelenítésért pedig a Sony saját fejlesztésű Cognitive Processor XR nevű chipje felel, ami a pontos színmegjelenítés, a mozgásvezérlés, és a különböző képjavító eljárások futtatása mellett képes a felbontás felskálázására is. Operációs rendszerből az alkalmazásokkal bőven ellátott Google TV várja a felhazsnálókat, és a keresőóriás megoldásának hála adott a hangalapú vezérlés is. Ha pedig már hang, a megfelelő élményt az Acoustic Surface Audio+ integrált hangrendszer biztosítja, ami aktivátorok segítségével rezegteti a panelt, tehát itt nincsnenek hagyományos beépített hangszórók, a hangokat lényegében a képernyő bocsátja ki magából.

Hogy az A90K (a Sony többi újdonságával együtt) mikor lesz elérhető Európában, és mennyiért, arról nincs hivatalos információ, ugyanakkor az előző évek, és a 48 hüvelykes modellek korábbi árait figyelembe véve jó eséllyel nincs értelme arra számítani, hogy ezek a kisebb méretű modellek jóval olcsóbbak lesznek, mint a hagyományos 55 hüvelykes variánsok.

Kapcsolódó Egyelőre páratlan tévét villantott a Sony A Sony új csúcstévéje egészen új paneltechnológiát használ, továbbá kamera és trükkös távirányító is jár hozzá. Birkás Péter további cikkei Bobby Kotick napjai meg vannak számlálva az Activision Blizzard élén20 milliárd dollárral csökkent a Sony értéke a Microsoft nagy bejelentését követőenItt az év első gigaüzlete: a Microsoft megveszi a Call of Duty és a World of Warcraft kiadóját

The post Idén már 42 hüvelykes OLED tévéje is lesz a Sonynak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés