:

Van olyan budapesti kerület, ahol 315 óvodás került karanténba

Van olyan budapesti kerület, ahol 315 óvodás került karanténba
  • 24.hu
  • 20 Jan, 2022
  • Címkék: #

Minden ötödik óvodás csoport karanténba került a XII. kerületben, közölte a kerületi önkormányzat az Eduline-nal. Mint írták: az óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban a hét elején, és összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az egyik óvodában az összes csoport karanténba került.

A VIII. kerületi önkormányzattól arról tájékoztattak:

egy óvodapedagógus pozitív otthoni teszttel rendelkezik, háziorvosa nem látja szükségesnek a hivatalos teszt elrendelését, így a népegészségügyi osztály nem intézkedik. Szülők pozitivitása miatt jelenleg 20 gyermek van otthon.

Egyúttal jelezték, hogy nehéz pontos számokat mondani, mert annak ellenére, hogy a szülők kötelesek az óvodát értesíteni, ha a gyerekeiknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van, sokan nem vallják be, hogy emiatt van távol a gyerek.

A II. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, 12 óvoda közül 8-ban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el, ez összesen 374 gyereket érint. Újbudán pedig a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt, míg Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint.

The post Van olyan budapesti kerület, ahol 315 óvodás került karanténba first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés