:

Alexander Zverev kiakadt, hogy az AusOpenen nincs covid-teszt

Alexander Zverev kiakadt, hogy az AusOpenen nincs covid-teszt
  • 24.hu
  • 20 Jan, 2022
  • Címkék: #

Azok után, hogy az oltatlan Novak Djokovicot nem engedték indulni az év első Grand Slam-tornáján, Alexander Zverev is meglepő kritikával állt elő.

Kapcsolódó ?Mélységesen sajnáljuk? ? lesznek következményei a Djokovic-ügynek Veszélyben van a szerb világelső szereplése a Roland Garroson is. Legalábbis, ha nem oltatja be magát.

A két évvel ezelőtt Melbourne-ben elődöntőt játszó német szerint nem a francia Ugo Humbert az egyetlen pozitív eset, több játékos is koronavírusos lehet, de mivel nincsen hivatalos PCR-teszt, ez nem derül ki.

Megérkezéskor és most lettünk vizsgálva, amúgy nem leszünk tesztelve

? magyarázta a harmadik helyen kiemelt olimpiai bajnok. Bár az Australian Openen csak beoltottak vehetnek részt, az ABC News szerint a játékosoknak saját felelősségük, hogy végeznek-e napi antigéntesztet. A hivatalos vizsgálatokat ugyanis az érkezéskor, majd az azt követő 5. és 7. nap között végzik csak el.

Zverev úgy fogalmazott, kénytelen a saját kezébe venni a dolgokat.

?Azért vagyok itt, hogy játsszam. Látom, hogy Melbourne-ben és Ausztráliában sok pozitív eset van. Ezért nem járkálok kint, nem megyek étterembe, csak a szobámban és a pályán tartózkodom.

Egyfajta buborékot csinálok magamnak, csak azért, mert nem akarok kockáztatni, és megadom magamnak a legjobb esélyt arra, hogy sikeres legyek.

Az ausztrál Bernard Tomic már a selejtező során kifejezte rosszallását. ?Nem hiszem el, hogy senkit sem tesztelnek, és egyszerű gyorstesztek után bárkit pályára engednek? ? magyarázta. Két nappal később ő is pozitív lett…

A Tennis Australia egyelőre nem kommentálta mindezt.

The post Alexander Zverev kiakadt, hogy az AusOpenen nincs covid-teszt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés