:

Már több mint félmillió dollárt gyűjtött a tongai zászlóvivő, hogy segítsen országának a vulkánkitörés után

Már több mint félmillió dollárt gyűjtött a tongai zászlóvivő, hogy segítsen országának a vulkánkitörés után
  • 24.hu
  • 20 Jan, 2022
  • Címkék: #

Már több mint félmillió dollárt gyűjtött eddig a tongai zászlóvivőként ismertté vált Pita Taufatofua, hogy segítsen országának a vulkánkitörés után – írja a Daily Mail.

A sportoló a Gofundme oldalon indított gyűjtést, jelenleg közel 540 ezer dollárnál jár a számláló.

Taufatofua azt mondta, hogy a pénzt a leginkább rászorulókhoz fogják eljuttatni, illetve az utak, iskolák és kórházak helyreállítására fordítják. Az olimpikon emellett folyamatosan posztol és tájékoztatja követőit a közösségi oldalain a fejleményekről.

https://t.co/sa5Jl3AQUE Our official fund link for those looking to help in any way. Feel free to share

Ofa atu
Pita

? Pita Taufatofua (@pitaTofua) January 16, 2022


A Hunga-Tonga-Hunga-Ha?apai vulkán január 15-én tört ki újra. A Csendes-óceán déli részén fekvő Tonga közelében található tenger alatti tűzhányó hatalmas károkat okozott a főszigeten, Tongatapun és a hozzá tartozó mintegy 170 szigeten és zátonyon, Mango szigeten az összes lakóház lakhatatlanná vált. Eddig legkevesebb három halottról tudni.

Több embert még mindig nem találnak, köztük Taufatofua apját. A sportoló szerint a család többi tagja biztonságban van. Az olimpikon azt mondta, hogy felkészült a legrosszabb forgatókönyvre is, hogy soha nem látja már az apját.

A 38 éves Pita Taufatofua a 2016-os olimpián szerzett hírnevet magának, amikor félmeztelen, beolajozott felsőtesttel vitte végig országa zászlaját a megnyitón.

Akkor taekwondóban indult, de két évvel később már sífutásban mérette meg magát a téli olimpián Pjongcsangban. Tavaly taekwondósként ismét részt vett a nyári olimpián Tokióban. Ő az egyetlen tongai sportoló, aki téli és nyári olimpián is szerepelt.

The post Már több mint félmillió dollárt gyűjtött a tongai zászlóvivő, hogy segítsen országának a vulkánkitörés után first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés