:
Breaking News

Bezárattak egy éttermet, mert kutyafotókat fogadott el oltási igazolás helyett

Bezárattak egy éttermet, mert kutyafotókat fogadott el oltási igazolás helyett
  • 24.hu
  • 20 Jan, 2022
  • Címkék: #

Próbavásárlással teszteltek egy albertai éttermet Kanadában, hogy ellenőrizzék, mennyire tartják be a járvány miatt előírtakat.

A CNN azt írja, hogy az ellenőrök két különböző időpontban érkeztek a The Granary Kitchenbe, a bejáratnál oltási igazolást vagy negatív tesztet kértek tőlük, illetve a személyi igazolványukat.

A próbavásárlók átadták a személyi okmányukat, de az igazolás helyett csak kutyafotókat mutattak fel. A személyzet csak úgy tett, mintha leolvasná a QR-kódot, így nem vették észre, hogy pontosan mit is mutatnak nekik.

Az ellenőrök ezután helyet foglaltak, később közölték az étteremmel, hogy mivel nem tartották be a szabályokat, be kell záratniuk a helyet, amíg a tulajdonosok eleget nem tesznek az előírtaknak, a személyzetnek pedig külön képzést tartanak, hogy hogyan ellenőrizzék a vendégeket.

A The Granary Kitchen elnézést kért a vendégektől a Facebookon, és közölte, hogy még a hétvégén sort kerítenek a képzésre.

Az étterem ugyanakkor a posztban mindenkit emlékeztetett, hogy milyen hatalmas nyomás nehezedik a személyzetre, és még kedvesnek is kell lenniük a vendégekkel.

Jelenleg Kanadában a 12 éven felüliek vagy oltási igazolással vagy egy 72 órán belül készült negatív tesztről szóló igazolással ülhetnek be az éttermekbe.

Az országban meredeken emelkedett a koronavírusos esetek száma az omikron megjelenése miatt, a január 9-ével végződő héten közel 295 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ami legmagasabb heti adat a járvány kezdet óta.

The post Bezárattak egy éttermet, mert kutyafotókat fogadott el oltási igazolás helyett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés