:

Fudan-népszavazás: most adja le az aláírásokat az ellenzék

Fudan-népszavazás: most adja le az aláírásokat az ellenzék
  • 24.hu
  • 21 Jan, 2022
  • Címkék: #

Karácsony Gergely és az általa kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtést támogató pártok képviselői és aktivistái együtt adják le pénteken a Fudan-népszavazás kiírásához összegyűjtött aláírásokat a Nemzeti Választási Irodának.

Budapest főpolgármestere a Telex tudósítása a Kossuth téren arról beszélt,

ezeket az aláírásokat nemcsak egy népszavazás kedvéért gyűjtöttük össze. Ezeket az aláírásokat azok kedvéért gyűjtötték össze heroikus munkával és viszik most be a Nemzeti Választási Irodába az ellenzéki összefogás aktivistái, hogy visszaadjuk a közérdeket szolgáló politikába vetett hitet.

Hozzátette, április 3-án egy másik népszavazás is lesz, függetlenül attól, hogy megtartható-e aznap az ellenzéki népszavazás is, az országgyűlési választás ugyanis szerinte egy, az Orbán-kormányról való döntés.

Mohos Márton / 24.hu

A koronavírusos Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt üzenetét Péterfi Judit olvasta fel. Köszönetet mondott minden aktivistának, majd azt üzente:

nekünk van 235 ezer bátor emberünk.

Úgy fogalmazott írásában, két világ él egymás mellett Magyarországon, az egyik hazugságokkal tereli el a figyelmet a lényeges kérdésekről. ez az az oldal, amely jelenleg is óvodások nemváltó műtétjével riogatja az embereket, miközben hallgat a korrupcióról, hallgat az érdemi ügyekről.

Márki-Zay és Karácsony csütörtökön jelentette be, hogy kérdésenként 235 ezer, azaz összesen 470 ezer aláírást gyűjtött össze az ellenzék a Fudan-népszavazás kiírásához. Mivel egy kérdéshez 200 ezer aláírás szükséges, aránylag sikerült túlteljesíteni.

A két politikus dicsérte az aláírásgyűjtésben részt vevő ellenzéki pártokat is. Az alábbi két kérdésben lehet népszavazás, ha hitelesítik a szignókat:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt? Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzék szerette volna, ha népszavazása az április 3-i országgyűlési választások napjára esik, de az elhúzódó jogi procedúrák miatt ez valószínűtlen. Ellenben a kormány ún. gyermekvédelmi, voltaképp homofób népszavazása meg lesz tartva aznap.

The post Fudan-népszavazás: most adja le az aláírásokat az ellenzék first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés