:

Kásler szerint a kiegyezés óta nem voltak ilyen fejlesztések a kultúrában Magyarországon

Kásler szerint a kiegyezés óta nem voltak ilyen fejlesztések a kultúrában Magyarországon
  • 24.hu
  • 22 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az Index tekintette meg az Életközelben című videósorozat legújabb epizódját, amelyben a papírformának megfelelően ezúttal is Kásler Miklós volt a vendég.

Az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúra napja alkalmából ezúttal kulturális vizekre evezett, többek között azt mondta,

olyan kulturális, intézményi fejlesztés zajlik, ami Magyarország történetében csak a kiegyezés után, illetve ha visszamegyünk az időben, talán Mátyás alatt történt.

Mindezt azzal támasztotta alá a miniszter, hogy szavai szerint az utóbbi négy évben európai összevetésben a magyar kormány fordította a legtöbb pénzt a kultúra támogatására Európában, GDP-arányosan.

Azzal kapcsolatban, hogy a járvány egy sor előadóművész egzisztenciáját veszéyezteti, Kásler elmondta, a kormány nagyon komoly támogatást nyújtott és nyújt jelenleg is, tavaly egymilliárd forintot, idéntől pedig ennek dupláját fordítják a a kulturális szférára.

A magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házát is átadták szombaton, itt jelentette ki Orbán Viktor, hogy kultúrnemzet vagyunk. Az eseményen felcsendült a Piros volt a paradicsom, nem sárga című dal is.

The post Kásler szerint a kiegyezés óta nem voltak ilyen fejlesztések a kultúrában Magyarországon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés