:

A szomszéddal kötött szexszerződés indította el a Kádár-kor egyik legszokatlanabb bűnügyét

A szomszéddal kötött szexszerződés indította el a Kádár-kor egyik legszokatlanabb bűnügyét
  • 24.hu
  • 23 Jan, 2022
  • Címkék: #

Dulai Péter tavaly megjelent kötete, a Gyilkosság a panel tetején ? Minősített élet elleni bűncselekmények hasábjain a Kádár-kor legmeglepőbb bűncselekményeiről olvashatunk, a kutató gyűjtése azonban nem állt meg a százhatvan oldalas kötetbe zsúfolt eseteknél, így saját oldalán, illetve a Facebook-on rendszeresen a magyar kriminalisztika történetének újabb és újabb hajmeresztői példái kerülnek elő.

Kevés annyira erős darabot találunk azonban köztük, mint a Békéscsabán, alig másfél évvel az 1956-os forradalom után történtek leírását, ami egy furcsa szexszerződést, illetve annak következményeit mutatja be.

A történet középpontjában H. János, illetve szomszédja, S. János állnak: a két férfi között írásos megállapodás született, aminek értelmében előbbi

minden héten kétszer, kedden és pénteken este hét óráig magáévá teheti a szomszédja társa teljesítményével elégedetlen feleségét.

Dulai Péter

A hivatalosnak tűnő irat szövege:

S. János és H. János feleségük egyetértésükkel következőkben állapodtak meg:

S. János nemi gerjedelme gyors. Abszolút gyors lezajlása miatt felesége S. Jánosnénak nemi gerjedelme kielégítés nélkül maradt. S. János feleségét nemi kielégítésre átengedi minden héten kedden és péntek d.u. 19 óráig, vagyis szabadlakást biztosít H. János és S. Jánosné számára. H. és családja lakásához S. Jánosnénak tetszés szerinti átjárásához hozzájárul S. János.

Egyben kötelezem magam S. Jánosnénak, vagyis feleségemnek semmilyen szemrehányást, szavakkal való bántalmazást és ebből eredő bántalmakból megmentem a szavakban H. Jánost és családját beleértem. H. János kötelezi magát arra, hogy S. Jánosné feleségének nem fogja elcsábítani. Családi ügyekbe nem fog beleavatkozni teljesen függetlenítem vagyis nyugalmat biztosítom, S. Jánosnak.

Amennyiben írásba és be nem foglalt cselekedet történik és azt a becsületet sérti és nyugalmat tavarja és ebből költség merül fel annak fedezése az elkövetőt terheli.

Az így előállt helyzet hosszú időn át fennállhatott, a nő valamikor 1958 első felében azonban ráunt minderre. Ezt közölte is a hozzá átjáró férfival, aki ettől erőszakossá vált, így mikor S. János hazatért, feleségét ruhában fekve, holtan találta az ágyban:

a nőt agyonverték, halotti anyakönyvi kivonatában azonban a halál okaként a fojtogatás szerepelt.

A gyilkos nyilvánvalóan a számára előnyös kapcsolatból kilépni nem akaró H. János volt, aki a nő mellett hagyott üzenettel bevallotta tettét, a borítékra pedig csak ennyit írt:

Piszkos kurva többet nem fog baszni senkivel.

Dulai Péter

H. János nem élte túl az éjszakát: rövidesen saját otthonában találtak rá ? felakasztotta magát.

The post A szomszéddal kötött szexszerződés indította el a Kádár-kor egyik legszokatlanabb bűnügyét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés