:

A kézi-Eb amatőr hősére még vár egy állkapocs-rekonstrukció

A kézi-Eb amatőr hősére még vár egy állkapocs-rekonstrukció
  • 24.hu
  • 23 Jan, 2022
  • Címkék: #

Szombaton a kézilabdavilág meghökkentő mérkőzéseket láthatott a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti középdöntőin. Dánia óriási csatában 27-25-re verte Horvátországot, Izland fantasztikus játékkal leiskolázta a franciákat (29-21), míg Hollandia Montenegrót verte 34-30-ra.

Kapcsolódó Kézi-Eb: történelmi siker, nagyon megverték az olimpiai bajnok franciákat Izland meglepetésre 29-21-re legyőzte az olimpiai bajnok francia válogatottat.

A nap hősét utóbbi mérkőzésen ismerte meg a világ: a belga élvonalban szereplő Thijs van Leeuwen ugyanis kényszerhelyzetben csatlakozott a csapathoz, hogy végül 33 lövésből 14-et kivédve a meccs legjobbja legyen.

A lefújás után nem értettem, miért rohan mindenki felém? Csak a vegyes zónában mondta el egy újságíró, hogy 40 százalék feletti a védési statisztikám. Először 14-et értettem

? idézte Van Leeuwent a Handbalinside.nl portál.

A hollandoknál elsősorban a kapusokat sújtotta a koronavírus, Bart Ravensbergen és Dennis Schellekens a csoportkör után dőlt ki, egy meccsen a kapusedző, Gerrie Eijlers védett, de ő is megfertőződött, otthonról pedig hasonló okok miatt Arjen Versteijnent nem lehetett behívni.

A szombati csata előtt így muszáj volt megoldást találni, így vágott neki a magyarországi útnak René de Knegt és Van Leeuwen.

A február 26-án már 35. születésnapját ünneplő sportember szerint tündérmese, ami most itt vele történik.

Csupán pénteken éjjel 23 óra körül érkezett meg Budapestre úgy, hogy külön kérésre engedték el munkahelyéről. Ő ugyanis nem profi sportoló (soha nem is volt az), heti 36 órában dolgozik. De hozta magával a laptopját is, mert két meccs között bizony be kell pótolni az elmaradását.

Montenegró ellen aztán De Knegt kezdett, de miután az első tíz percben nem járt sikerrel, az Erlingur Richardsson szövetségi kapitányt helyettesítő Edwin Kippers beküldte veterán játékosát.

He arrived yesterday, and this is his first ever #ehfeuro match: Thijs van Leeuwen in the @Handbalheren goal #ehfeuro2022 #watchgamesseemore pic.twitter.com/MVEOmrI4no

? EHF EURO (@EHFEURO) January 22, 2022

És Van Leeuwen bravúrt bravúrra halmozott, a péntek délelőtt még a 30 ezres kisvárosban, Geleenben íróasztal mögött ülő koponyaimplantátumokkal foglalkozó sportember az MVM Dome-ban kápráztatott el mindenkit.

?Igazából a barátnőm születésnapját kellene ünnepelnem és ezt a meccset a tévében nézném. Amikor Edwin Kippers felhívott a munkahelyemen, hogy jöjjek Magyarországra, becslésem szerint kétszázas lehetett a pulzusom.

Ez volt a legjobb mérkőzés, amit valaha játszottam, remélem, a barátnőm is megbocsátott nekem

? mondta.

Hozzátette, hosszabb szabadságot kell kivennie, hiszen két mérkőzés még vár rá.

?De a laptopom is kinyitom időről időre. A főnököm eleinte egyáltalán nem értett egyet ezzel az utazással, mert még be kell fejeznem egy állkapocs-rekonstrukciót. De azt hiszem, már megbékélt vele. Megígértem, hogy a munkát még a jövő hétvége előtt elvégzem.?

The post A kézi-Eb amatőr hősére még vár egy állkapocs-rekonstrukció first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés