:
Breaking News

Merényletet terveztek a szerb elnök ellen

Merényletet terveztek a szerb elnök ellen
  • 24.hu
  • 23 Jan, 2022
  • Címkék: #

Aleksandar Vucic olvasta az Europol tájékoztatását az ellene készülő merényletről, de úgy véli, aggodalomra nincs oka ? írja Szabad Magyar Szó. A szerb államfő a Pink TV-nek mondta, hét ember szerepel a szervezők listáján, ő még egyikükről sem hallott. Hálás, mert egy európai állam továbbított elég részletgazdag operatív értesüléseket a tervezett merényletről.

Az elnök szerint Szerbia egyike a legbiztonságosabb országoknak, az utolsó ?maffiagyilkosság? másfél éve történt. Nem esik pánikba, mert ezt csak az a politikus teszi, aki nem tud mást felkínálni; az

állítólagos gyilkossági kísérletekről szóló történetekhez azok folyamodnak, akiknek nincs semmi más mondanivalójuk.

Aleksandar Vucic szerint a hatóságok dolgoznak a részletek felderítésén, ?bizonyos személyek ellen körözést adtak ki?, arra vonatkozóan is vannak információik, honnan kellene érkezni a merénylethez használt fegyvernek, kinek kellene azt átadni.

A merénylet indítékairól azt mondta, a drogkartellek érdekében áll Szerbia destabilizálása, és az embereket nem az ellene irányuló merénylettel kapcsolatos történetek érdeklik, hanem az, hogy az állam legyen kész megküzdeni a drogkartellekkel.

Korábban a szerb belügyminiszter azt mondta, a montenegrói Radoje Zvicer, az úgynevezett kavaci klán egyik vezetője áll a merénylet hátterében. Január 14-én érkezett a ?sürgős? értesítés egy EU tagállam rendőrségétől a szerb államfő elleni merényletről.

Aleksandar Vulin közölte: ki fogják deríteni, hogy Zvicer ?az államfő meggyilkolását célzó csoportot saját ötlettől vezérelve hozta-e létre, vagy azért, mert ilyen parancsot kapott politikai vezetőjétől?. Később Ana Brnabic kormányfő azt is elárulta, az államfő életét február első felében tervezték kioltani. Szerinte a kavaci klán vezetője utasítást kapott.

The post Merényletet terveztek a szerb elnök ellen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés