:
Breaking News

?Ez becsületsértés? ? mondja a letolvajozott államtitkár

?Ez becsületsértés? ? mondja a letolvajozott államtitkár
  • 24.hu
  • 24 Jan, 2022
  • Címkék: #

Fekete Péter nem hagyja annyiban, hogy Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke Facebook-oldalán azt írta, lopás miatt feljelentést tesz ellene, mert tolvaj, börtönben lenne a helye.  A kultúráért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta,

ha ezt komolyan gondolja, akkor ez becsületsértés.

Szerinte kiforgatták az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár ünnepélyes megnyitóján mondott szavait, természetesen semmit nem visz el önkényesen egy közgyűjteményből, mindent hivatalosan kikölcsönöz, majd visszaad.

Fekete Péter azt mondta, már négy éve visz a hasonló kulturális eseményekre kultúrkincseket magával.

Az elmúlt négy év alatt több mint háromszáz ilyen bemutatót tartottam, és mára ez kedvelt hagyománnyá vált, az újságírók, a szervezők már előre kérdezik, mi lesz a mai kultúrkincs.

Az államtitkár elgondolkodtatónak tartja, miért pont ezen az eseményen próbált Brenner Koloman fogást találni a kultúrkincsek bemutatásán, ami ellen korábban soha senkinek nem volt kifogása. Korábban több kulturális intézmény vezetője is kiállt Fekete Péter mellett, szerintük az államtitkár szemléltető módszere ?szellemes, szimbolikus és formabontó?.

The post ?Ez becsületsértés? ? mondja a letolvajozott államtitkár first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés