:

Az ellenfél kapusát éltették a drukkerek az elveszített Magyar Kupa-döntő után

Az ellenfél kapusát éltették a drukkerek az elveszített Magyar Kupa-döntő után
  • 24.hu
  • 24 Jan, 2022
  • Címkék: #

Meglepetésre a DEAC hokicsapata megvédte a címét, miután a Magyar Kupa székesfehérvári döntőjében 4-3-ra legyőzte a Fehérvár AV19-et vasárnap. A hektikus mérkőzésen a debreceniek 3-0-ra is vezettek, innen egyenlített ki a házigazda, azonban az 58. percben Sági Martin találatával ismét a DEAC szerzett vezetést, a Fehérvár pedig hiába borította fel a pályát, majd támadhatott a végén hat a három ellen (két debrecenit kiállítottak, a kapusát pedig mezőnyjátékosra cserélte a Volán), az újabb fordulat már elmaradt.

A döntő hőse a DEAC kapusa, Hetényi Zoltán volt, aki 50 védéssel zárt, közte két nagy hárítással a meccs legvégén.

A korábban Székesfehérváron is védő Hetényinek még a hazai közönség is gratulált, többen lepacsiztak vele és a nevét skandálták a döntő után. Ez volt eddig a magyar hokiszezon legszebb jelenete.

Úgy érzem, hogy hazajöttem, hiszen tíz szezont lehúztam itt sok sikerrel, nagyon jó volt újra látni a régi ismerősöket.

Nagyon örülök, hogy ennek a részese lehettem, nagyon nagy dolog, hogy idegenben el tudtuk ezt érni. A srácokban volt szív és akarat, és ezzel szerencsére győzedelmeskedni tudtunk. Próbáltuk szívvel pótolni azt, amit lábbal nem tudtunk már, mert teljesen elfáradtunk? ? nyilatkozta az M4-nek Hetényi.

A sorozat rekordere, a tizenötszörös kupagyőztes Ferencváros bronzérmes lett, miután 4-3-ra verte a DVTK Jegesmedvék csapatát a bronzmeccsen.

The post Az ellenfél kapusát éltették a drukkerek az elveszített Magyar Kupa-döntő után first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés