:

Nikola Karabatic fertőzötten is játszhatott Izland ellen

Nikola Karabatic fertőzötten is játszhatott Izland ellen
  • 24.hu
  • 24 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az EHF szabályzata alapján minden kézilabdázóra, aki a koronavíruszteszten pozitív mintát adott, öt nap kötelező karantén várt, és csak egymást követő két negatív PCR-teszt után térhetett vissza a pályára. A kivételt Nikola Karabatic képezte, aki fertőzötten is játszhatott, írta a dán TV2.

Kapcsolódó Lesöpörte a felháborodott lengyel kézisek óvását az EHF Hiába az egyértelmű lépéshiba, erről nem dönthet a videobíró.

A háromszoros olimpiai, négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok klasszis a csütörtöki teszten ugyan pozitív lett, mégis pályára léphetett szombaton Izland ellen, igaz, gyengén kézilabdázott, hat lövéséből mindössze egy gólt szerzett.

Bár gyanúsan és logikátlanul hangzik a történet, mégis van ésszerű magyarázata a helyzetnek ? legalábbis a dánok szerint.

Karabatic ugyanis decemberben elkapta a koronavírust, és az antitestszint olyan magas volt a csütörtökön végzett teszten, hogy az nem jelent fertőzésveszélyt.

Orvos szakértőink áttekintették a kórtörténetét, és az antitestszintek és a kórelőzményeinek értékelése alapján megállapították, hogy pályára léphet

? közölte az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a dán portállal.

The post Nikola Karabatic fertőzötten is játszhatott Izland ellen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés