:

Egy fiatal fekete férfit tartóztattak le egy kétszer annyi idős fehér férfi helyett

Egy fiatal fekete férfit tartóztattak le egy kétszer annyi idős fehér férfi helyett
  • 24.hu
  • 25 Jan, 2022
  • Címkék: #

A 25 éves Shane Lee Brownt egy 2020 januári közúti ellenőrzésnél tartóztatták le, mert nem tudta felmutatni a jogosítványát. A Las Vegas-i rendőrség a nevére talált egy körözést is.

Csakhogy a körözés valójában Shane Neal Brown ellen adták ki, aki egy kétszer annyi idős, 51 éves fehér férfi. Idősebb Brown 1994-ben ült először börtönben, mikor még ifjabb Brown meg sem született ? írta a BBC.

A két férfi között nem csak a bőrszín a különbség, az idősebbnek ősz szakálla van és vagy 10 centivel magasabb is. A fiatalabb férfi többször is elmondta a hatnapos letartóztatása alatt a rendőröknek, hogy nem ő az, akit keresnek, nem ő a 49 éves fehér férfi, de a rendőröket nem nagyon érdekelte.

A rendőrök se a névre nem nagyon ügyeltek, se a leírásra, se arra, hogy az idősebbik Brown aktáján rápillantsanak a fotóra.

A fiatal férfi egy héttel a letartóztatása után engedték szabadlábra, hogy ügyvédje összehasonlítatta egy bíróval a két fényképet. Shane Neal Brown, tehát a korosabb férfit nyolc nappal a hasonló nevű kiengedése után találták meg a rendőrök, egy kaliforniai börtönben. Még azon januárban jelent meg a bíróság előtt, ahol vádalkut kötöttek vele.

A fiatalabb férfit végül nem vádolták meg semmivel, mármint az idősebb férfi helyett ? mert azt ő is elismeri, hogy felfüggesztett jogosítvánnyal vezettet és nem fizette be a bírságot ?, de most kártérítésért perel. 500 ezer dollárt követel, ami 160 millió forintnak felel meg nagyjából.

The post Egy fiatal fekete férfit tartóztattak le egy kétszer annyi idős fehér férfi helyett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés