:

Elfogatóparancsot adtak ki Navalnij öccse ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Navalnij öccse ellen
  • 24.hu
  • 26 Jan, 2022
  • Címkék: #

Elfogatóparancsot adtak ki Oroszországban Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék bebörtönzött vezérének testvére ellen. A Moscow Times szerint a belügyminiésztérium adta ki az elfogatóparancsot a 38 éves Oleg Navalnij ellen bűncselekmény elkövetése miatt, ennél részletesebb tájékoztatást azonban egyetlen hivatalos forrás sem közölt.

A lépésre egy nappal azután került sor, hogy az orosz büntetés-végrehajtási hatóság kérte a bíróságoktól, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások megsértése miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztéseket változtassák meg letöltendő börtönbüntetésekre. Oleg Navalnijt keresték a lakhelyén, de nem találták otthon, az elfogatóparancsot is ezután adták ki ellene. Egyelőre rejtély, hogy a férfi időközben elhagyta-e az országot, ugyanakkor nem lenne meglepő, tekintve, hogy testvére, Alekszej főbb szövetségesei közül szinte mindenki elmenekült már Oroszországból, miután az ellenzék vezérét börtönbe zárták, szervezeteit pedig betiltották.

Oleg Navalnijt 2021 augusztusában egy év felfüggesztett börtönre ítélték, mert a vád szerint arra hívta fel az ország lakosait januárban, hogy egy olyan tüntetésen vegyenek részt, amelyet az állam nem hagyott jóvá. A moszkvai bíróság hétfőn ismertette, hogy február 18-án elbírálják a bebörtönzésére vonatkozó kérelmet.

Testvére, a Kreml egyik legélesebb bírálójának tartott Alekszej jelenleg két és fél éves szabadságvesztését tölti a Vlagyimir megyei Pokrovban. Az úgynevezett Yves Rocher-ügyben gazdasági bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett szabadságvesztését azért kell leülnie, mert az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat szerint sorozatosan megsértette a feltételes szabadlábra helyezés előírásait.

The post Elfogatóparancsot adtak ki Navalnij öccse ellen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés