:

Oltásellenesek miatt tette elérhetetlenné Neil Young zenéit a Spotify

Oltásellenesek miatt tette elérhetetlenné Neil Young zenéit a Spotify
  • 24.hu
  • 27 Jan, 2022
  • Címkék: #

A Crosby, Stills & Nash (and Young) ikonja, Neil Young a hét elején nyílt levélben követelte, hogy a Spotify tegye elérhetetlenné az összes zenéjét, mivel Joe Rogan 2020-ban százmillió dollárért a platformra került, minden epizódjával egy magyarországnyi embert elérő podcastjében oltásellenes nézetek hangoztak el.

A négy dalával is százmillió lejátszás felett járó Young kérését a cég elfogadta ? így dalai mind eltűntek ?, sőt, a Spotify egy sajtóközleményt is kiadott a témában:

A világ minden zenéjét elérhetővé akarjuk tenni, ez pedig nagy felelősséggel jár, hiszen egyszerre kell biztosítanunk a hallgatók bitonságát, illetve a készítők szabadságát […], így több mint húszezer podcast-epizódot távolítottunk el a járvány kezdete óta. Sajnáljuk Neil döntését, de reméljük, nemsokára újra üdövözölhetjük majd.

Az elmúlt két évben Rogan műsorában számos alkalommal hangoztak el félrevezető, vagy egyszerűen csak hamis állítások, így néhány héttel ezelőtt kétszázhetven orvos, egészségügyben dolgozó személy, illetve professzor írt nyílt levelet a Spotify-nak, kifejezve aggodalmaikat, a cég azonban nem reagált erre.

The post Oltásellenesek miatt tette elérhetetlenné Neil Young zenéit a Spotify first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés