:

Egész Európa a legrosszabb járványügyi kategóriába került

Egész Európa a legrosszabb járványügyi kategóriába került
  • 24.hu
  • 27 Jan, 2022
  • Címkék: #

Négy régió kivételével egész Európa a legsúlyosabb, sötétvörös járványkategóriába került az az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb térképén. Két lengyel és két román régió az eggyel alacsonyabb vörös kategóriában található.

A térképen a sötétvörös azt jelenti, hogy ezeken a helyeken az elmúlt két hétben az adott régióban százezer főre több mint regisztrált 500 fertőzött jutott ? az, hogy gyakorlatilag egész Európa ebbe a kategóriába került, minden bizonnyal az omikron variánsnak köszönhető. Magyarországon például az elmúlt napokban rendre 20 ezer körül napi új fertőzöttet regisztráltak.

Az ECDC által közzétett térképek között van egy olyan is, amely a pozitivitási rátát ábrázolja: itt Ausztria nagy része, illetve Görögország fért bele az 1 és 3,9 százalék közötti kategóriába, minden más területnél legalább 4 százalékos arány mértek.

Koronavírus Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke: Év végére a vendéglátóhelyek 25-30 százaléka becsődölhet Kovács László szerint a drága, elegáns éttermek és az olcsóbb étkezdék, büfék megtalálják majd a közönségüket, de a középáras helyek nem biztos, hogy sokáig bírják. Kötelezővé tehetik a Covid-elleni védőoltást Németországban Nagyon lassan, de éledezik a taxis szektor

The post Egész Európa a legrosszabb járványügyi kategóriába került first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés