:

Csollány felfedezője fel sem fogja, hogy meghalt egykori tanítványa

Csollány felfedezője fel sem fogja, hogy meghalt egykori tanítványa
  • 24.hu
  • 28 Jan, 2022
  • Címkék: #

A 83 éves Röck Samu határtalan szomorúsággal gondol vissza Csollány Szilveszterre. A magyar tornasport halhatatlan alakja volt az elhunyt olimpiai bajnok tanítómestere és első edzője.

Kapcsolódó Csollány Szilveszterre tüdőátültetés várt volna Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára megerősítette.

Azt mondta, már akkor sejtette, hogy Csollányból sikeres sportoló lesz, amikor a kis tornászpalánta még csak ötéves volt.

?Amikor a srácok felsorakoztak előttem, azonnal feltűnt, hogy Szilveszternek olyan a felépítése, mintha tornásznak született volna. Ahogy kihúzta magát és egyenesen a szemembe nézett, azt gondoltam, hogy ez a fiú legény a talpán. Mindig is az volt a véleményem, hogy akit ilyen alkattal ajándékozott meg a sors, abból egyszer nagy bajnok lehet, feltéve, hogy még ügyes és tanulékony is. Mindez megvolt benne, de az a vagányság is, ami sok élsportolóból hiányzik? ? nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak.

Elárulta, hogy amikor tanítványa 2000-ben,. Sydney-ben olimpiai bajnok lett, elsírta magát a televízió előtt. De könnyek szöktek a szemébe akkor is, amikor felidézte a közös emlékeiket.

Mindig is örültem a találkozásainknak, mert újra és újra elmondhattam neki, hogy büszke vagyok rá, de arra is, hogy én indítottam el a pályán. Most viszont olyan szomorú vagyok, amit szavakban nem lehet kifejezni. Egyelőre felfogni sem tudom, hogy nincs már közöttünk.

The post Csollány felfedezője fel sem fogja, hogy meghalt egykori tanítványa first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés