:

Kilépett az AfD-ből az egyik társelnök, mert szerinte elvesztette a harcot a szélsőjobbal

Kilépett az AfD-ből az egyik társelnök, mert szerinte elvesztette a harcot a szélsőjobbal
  • 24.hu
  • 28 Jan, 2022
  • Címkék: #

Kilép pártjából a német szövetségi parlament (Bundestag) ellenzéki oldalához tartozó Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke, Jörg Meuthen – jelentette be a politikus pénteken.

A CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló párt egyes részei ?nem a szabadságon alapuló demokratikus berendezkedés talaján állnak” – indokolta döntését Jörg Meuthen az ARD országos köztelevíziónak.

Elmondta, hogy vereséget szenvedett az A szárny (Der Flügel) nevű – törekvései miatt alkotmányvédelmi megfigyelés alá vont, és hivatalosan feloszlatott – platformjával folytatott harcban, és így kudarcot vallott pártvezetőként.

Hozzátette, hogy ?a párt szíve nagyon a jobbszél felé húz”, egyértelműen totalitárius vonásokat vett fel, és a koronavírus-járvány óta a szektásodás jelei is megmutatkoznak.

Az AfD-nek így már nincs jövője az országos politikában, legfeljebb keletnémet – az egykori NDK területén működő – regionális pártként maradhat fenn – mondta Jörg Meuthen, aki 2015-ben szerezte meg a két társelnöki tisztség egyikét.

(MTI)

The post Kilépett az AfD-ből az egyik társelnök, mert szerinte elvesztette a harcot a szélsőjobbal first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés