:

Arra kérik a vásárlókat egy pécsi kisboltban, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú ?diktatúra termékekből?

Arra kérik a vásárlókat egy pécsi kisboltban, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú ?diktatúra termékekből?
  • 24.hu
  • 29 Jan, 2022
  • Címkék: #

Meglehetősen szokatlan kiírás fogadja egy pécsi kisbolt vásárlóit: arra kéri őket a tulajdonos, ne vásároljanak azokból a termékekből, amelyeknek árát február elsejétől befagyasztja a kormány, szúrta ki a Szabad Pécs.

A Kodály Delikátesz meg is indokolja a kérését. E szerint,

a kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár. Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből!

A bolt olyannyira nem titkolja álláspontját, hogy nemcsak a boltban rögzítették azt, hanem a Facebookon is megosztották az erről készült fotókat.

Az üzletben a problémát konkrét számokkal, a beszerzési és eladási árak feltüntetésével szemléltették a problémájukat.

Esetükben

kristálycukrot 299 forintért veszik, de 261 forintért kell adniuk; egy kiló liszt a boltnak 214 forintba kerül, de 203 forintért kell adniuk; az étolajat minimálisan drágábban adhatják, de az általános, bevett haszonkulcsot nyilván itt sem tudják alkalmazni, azt 678 forintért veszik és 713 forintért adhatják; a 2,8%-os tejnél egy forint az eltérés, 267 forintért veszik, 268 forintért adják ; ahogyan a csirkemellnél is minimális a különbség: 1593 forintért jutnak hozzá egy kilóhoz, amit 1600 forintért árulhatnak kilónként.

A bolt tulajdonosa a Szabad Pécs megkeresésére azt mondta, fel sem merült benne, hogy hátrány érheti őt a vásárlói tájékoztató miatt, mert ő csak az igazságot írta le, abból pedig reményei szerint nem származhat baja.

Úgy fogalmazott, tisztességesen tájékoztatta a vevőit arról, hogy mi az igazság, persze, tudja, hogy ez csak egy kérés, senkit nem kötelezhet arra, hogy ne vegyen bizonyos alapvető élelmiszereket három hónapig, csak azért, mert nekik ez ráfizetést jelent.

A törzsvásárlóik egyébként egyet is értenek velük.

Kapcsolódó ?A farhátat lazacra?? ? ezeket a termékeket cserélnénk ki az árstopban Akad, aki a befagyasztott árú termékek listájára felvenné az orvosi kannabiszt.

The post Arra kérik a vásárlókat egy pécsi kisboltban, hogy ne vegyenek a befagyasztott árú ?diktatúra termékekből? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés