:

Álrendőr bírságolt Debrecenben maszktalanságért

Álrendőr bírságolt Debrecenben maszktalanságért
  • 24.hu
  • 29 Jan, 2022
  • Címkék: #

Egy magát rendőrnek kiadó férfi 2022. január 18-án délelőtt belépett egy debreceni dohányboltba, egy pillanatra felmutatott egy igazolványt az eladónak, majd tájékoztatta, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot szab ki rá ? írja a police.hu. Vázolta a lehetőségeket, melyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét erősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.

Az álrendőr távozása után az alkalmazott a 112-es segélyhívón értesítette a rendőrséget a vele történtekről. A nyomozók nyolc nappal később, január 26-án előállították az álrendőrt, aki részletes beismerő vallomást tett, majd őrizetbe vették.

Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A kapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A történet tanulságára a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hívja fel a figyelmet:

A rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáinkat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén ?RENDŐRSÉG? felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva.

The post Álrendőr bírságolt Debrecenben maszktalanságért first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés