:
Breaking News

Koronavírus: kórházi ellátásban hatástalannak, de veszélyesnek tűnik az antitest-terápia

Koronavírus: kórházi ellátásban hatástalannak, de veszélyesnek tűnik az antitest-terápia
  • 24.hu
  • 30 Jan, 2022
  • Címkék: #

Egy amerikai kutatás kimutatta: a kórházba került betegeknél nem hatékonyabb a remdesivir gyógyszer és antitest-terápia kombinációja, mint magában csak a remdesivir. A The Lancet szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a terápia biztonságossága is változó aszerint, hogy a betegek szervezete termel-e magától is neutralizáló antitesteket, illetve hogy mennyit.

Az EurekAlerten megjelent sajtóközlemény szerint a fázis 3-as klinikai kísérletek azt mutatják: a kórházba került pácienseknek nemhogy hatástalan, de sok esetben még káros is lehet a kezelés. A magas neutralizáló antitesttel rendelkező önkéntesek plazmájából kinyert, tisztított és sokszorosított

antitestek attól függően okozhattak problémát, hogy az adott beteg szervezete is termelt-e belőlük.

A kutatásban 600 kórházba került beteget vizsgáltak, akik vagy remdesivirt és antitest-terápiát, vagy csak remdesivirt kaptak. A résztvevők legalább 12 napja szenvedte koronavírusos tünetektől, de nem fenyegette őket semmilyen komoly szervkárosodás.

7 nappal később az antitestes csoportban nem mértek jobb egészségi eredményeket, mit a csak remdesivirrel kezelt csoportban. A 28 napos utánkövetési időszakban sem volt különbség. Azoknál, akiknél korábbi neutralizáló antitesteket is mértek a kezelést megelőzően, 1,6-szorosra nőtt a tünetek rosszabbodásának esélye.

A nem kórházban kezelt betegeken jelenleg is folynak hasonló kutatások.

Nagy Nikoletta további cikkei Hörcsögökről terjedt emberre a koronavírusSzínes, tollas állatok voltak a dinoszauruszok, de még nem tudjuk ezt elfogadniHogyan találjuk meg a rejtett kamerákat?

The post Koronavírus: kórházi ellátásban hatástalannak, de veszélyesnek tűnik az antitest-terápia first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés