:

Órás, másfél órás késésekre kell számítani a vihar miatt a legtöbb vasútvonalon

Órás, másfél órás késésekre kell számítani a vihar miatt a legtöbb vasútvonalon
  • 24.hu
  • 30 Jan, 2022
  • Címkék: #

A szeles időjárás több helyen is megrongálta a felsővezetéket, emiatt jelentős, 60-100 perces késésekkel, vonatkimaradásokkal, több szakaszon is pótlóbuszos közlekedéssel kell számolniuk a vasárnap délután, este vonattal utazóknak ?  közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Hozzátették, több vonalon a viharos erejű szél miatt korlátozták a vonatok sebességét is, a vezetékszakadások és áramszedő törések megelőzése érdekében. A vasúttársaság műszaki ügyeletein folyamatosan dolgoznak a vezetékek helyreállításán.

Közölték, a Budapest-Szeged vonalon a felsővezeték helyreállításig jelentősen hosszabb menetidővel kell számolni. Nagykőrös és Kecskemét között az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon szintén nagy mértékben nőtt a vonatok menetideje. Cegléd és Abony között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, egy tehervonat mozdonyának áramszedője letörött, a felsővezeték is megsérült mindkét vágányon. Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az InterCity vonatok kerülő útvonalon, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekednek. A nyíregyházi sebesvonatok helyett pedig Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár-Pécs vonalon is tetemes késésekre kell számítani. Leszakadt felsővezeték miatt nem közlekedhetnek a vonatok Tolnanémedi és Pincehely között, az utasokat ezért ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják.

A közlemény szerint Csengőd és Kiskőrös között fa dőlt a felsővezetékre és megrongálódott. A helyreállításig (várhatóan 19 óráig) nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Kelebia vonalon jelentős késések várhatók.

Szintén várhatóan 19 óráig kell késésekre számítani a Miskolc-Hidasnémeti vonalon. Pótlóbuszok szállítják az utasokat Miskolc és Szikszó között. A Hernád IC vonatok jelentős késéssel közlekednek.

A dél-balatoni vonalon utazók számottevő késésekkel kell hogy számoljanak, ugyanis 30-as számú vonalon Siófok állomáson a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó 855-ös számú Tópart InterCity vonat elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt Siófok és Zamárdi között nem közlekedhetnek a vonatok.

A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján, vagy a Mávinform Facebook oldalán, illetve a Vonatinfó térképen, valamint a MÁV App-on is találhatók friss információk.

The post Órás, másfél órás késésekre kell számítani a vihar miatt a legtöbb vasútvonalon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés