:
Breaking News

Horthy-szobrot emeltetne Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom

Horthy-szobrot emeltetne Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom
  • 24.hu
  • 30 Jan, 2022
  • Címkék: #

Február 6-ra ?Nemzeti Összefogás Seregszemléje? néven fáklyás felvonulással egybekötött megemlékezést szervez a Mi Hazánk Mozgalom Horthy Miklós tiszteletére. A párt rendezvényén az egykori kormányzó halálának 65. évfordulójára emlékeznek, ezzel együtt egy köztéri Horthy-lovasszobor felállítását is követelik ? írta meg a Mérce.

A párt oldalán olvasható, hogy az eseményen több szélsőjobboldlai csoport is képviselteti majd magát, sorrendben

a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége.

A leírás szerint ?nagyszabású, ökumenikus jellegű? rendezvényt a budapesti Szent Gellért téren tervezik megtartani, itt a résztvevők megtekinthetik a térre gondolt Horthy-mellszobor gipszmintáját és a Szent Korona másolatát is.

Ezt követően a tömeg fáklyás felvonulás keretében a Szabadsághídon át a Parlamenthez vonul egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével, katonadalokkal és nemzeti színű bengáli tűzzel kísérve.

Nem volt olyan rég, amikor a Mi Hazánk legutóbb tömegmegmozdulást szervezett a fővárosban: Január közepén a parlamentbe kerülésen dolgozó párt választási nagygyűlésnek is beillő tüntetést tartott, ahol tiltakoztak a Covid-diktatúra, a vakcinaterror, Orbán és az ellenzék ellen is.

Kapcsolódó Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltjével rúgta be a kampányát a Mi Hazánk

The post Horthy-szobrot emeltetne Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés