:

Meghalt Büky Dorottya korábbi országgyűlési képviselő

Meghalt Büky Dorottya korábbi országgyűlési képviselő
  • 24.hu
  • 31 Jan, 2022
  • Címkék: #

60 éves korában elhunyt Büky Dorottya volt országgyűlési képviselő, kommunikációs főtanácsadó, közölte a Facebookon a Feldmár Intézet.

Az intézet honlapján fellelhető életrajza szerint Büky Dorottya magyar-történelem szakos pedagógusként, fiatalon tagja lett a rendszerváltó, első szabadon választott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban, nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a civil szervezetekkel foglalkozó bizottság tagja volt.

A második ciklus közepén elhatározta, hogy a politikusi pályát kommunikációs szakmai pályára cseréli. A kommunikáció szakma alapjait az USA-beli tanulmányútjain, választási kampányokban és kulturális projekteken sajátította el. 1996-ban alakította meg első kommunikációs tanácsadó irodáját. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként.

1999-től vállalati kommunikációs területen, informatikai cégek felsővezetőinek adott személyi és vállalati kommunikációs tanácsokat. 2006-tól három évig volt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója. Dolgozott, szintén kommunikációs igazgatóként, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-ben, a Bajnai kormány utolsó évében.

2002-ben ismerkedett meg és kezdett dolgozni Feldmár Andrással, a Kanadában élő magyar származású pszichológus, pszichoterapeutával. Nagy sikerű előadások és sok magyar nyelven kiadott Feldmár könyv jelzi ezt az időszakot, írták.

The post Meghalt Büky Dorottya korábbi országgyűlési képviselő first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés