:

Közzétette a KSH a hatósági áras termékek tavaly októberi átlagárát

Közzétette a KSH a hatósági áras termékek tavaly októberi átlagárát
  • 24.hu
  • 31 Jan, 2022
  • Címkék: #

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát, írja az MTI.

Keddtől május 1-jéig hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány és ezek ára nem lehet magasabb, mint amennyi tavaly október 15-én volt. Amennyiben ez az ár kedvezményes, akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni, ha ez valamilyen  okból nem megállapítható akkor kell alkalmazni a KSH honlapján 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztó árakat.

A KSH októberi árlistája szerint

a kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint, a finomliszté 203 forint, a sertéscombé 1420 forint, a csirkemellfiléé 1600, a farháté 293 forint, a napraforgó étolajé literenként 713 forint, a 2,8 százalékos UHT tartós tejé 268 forint. Kapcsolódó Egykor éhínségeket előztek meg a hatósági árakkal A hatósági ár a kapitalizmusban a háborús válságkezelés egyik eszköze volt, a szocialista tervgazdálkodásban pedig meghatározó szerepet kapott. Holnaptól hét termékre terjed majd ki.

The post Közzétette a KSH a hatósági áras termékek tavaly októberi átlagárát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés