:

Felmentették a brit nőt, akit azzal vádoltak, kitalálta, hogy tizenketten erőszakolták meg Cipruson

Felmentették a brit nőt, akit azzal vádoltak, kitalálta, hogy tizenketten erőszakolták meg Cipruson
  • 24.hu
  • 31 Jan, 2022
  • Címkék: #

A ciprusi legfelsőbb bíróság semmissé tette a korábban kiszabott ítéletet és felmentette azt a brit nőt, akit azzal vádoltak meg, hogy két évvel ezelőtt csak kitalálta, hogy tizenketten megerőszakolták őt az ország egyik népszerű üdülőhelyén, írja a Guardian.

2019 júliusában az akkor 19 éves nő azért tett feljelentést, mert 12 izraeli férfi megerőszakolta őt Ayia Napa egyik szállodájában. Később visszavonta a feljelentését, majd a hatóság félrevezetése miatt négy hónapos börtönbüntetést kapott.

Az ítélet ellen fellebbezett. Azóta is tartja, hogy rendőri nyomás hatására vonta vissza a feljelentését és változtatta meg a vallomását. Szerint kihallgatása kényszer alatt, ügyvédje jelenléte nélkül zajlott nyolc órán keresztül.

A legfelsőbb bíróság most elismerte, hogy az eljárás nem tisztességesen zajlott és ezzel az ügyet le is zárták.

A nő annak idején a tárgyalások ideje alatt el sem hagyhatta az országot. Bár a mostani ítélet kihirdetésekor nem volt jelen a teremben, de édesanyja közleményében azt írta,

hatalmas megkönnyebbülés, hogy a ciprusi hatóságok elismerték a jogi eljárásban vétett hibákat. Bár ez nem menti fel a rendőröket, bírókat és a hatalmon lévőket az alól, ahogyan bántak vele, remélhetőleg a lányom szenvedése pozitív változásokat hoz majd a jövőben az igazságszolgáltatásban.

The post Felmentették a brit nőt, akit azzal vádoltak, kitalálta, hogy tizenketten erőszakolták meg Cipruson first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés