:

Leköszönt egy fideszes országgyűlési képviselő, mert szerinte áprilisban nem tudná megverni az ellenzéki ellenfelét

Leköszönt egy fideszes országgyűlési képviselő, mert szerinte áprilisban nem tudná megverni az ellenzéki ellenfelét
  • 24.hu
  • 31 Jan, 2022
  • Címkék: #

Az igen szorosnak ígérkező ajkai-tapolcai, azaz a Veszprém megyei 3-as számú választókörzetben meglepő sajtótájékoztatót hívtak össze január utolsó napjára. Önmagában nem lenne meglepő az, ha ? miután a Fidesz bejelentette a 106 egyéni képviselőjelöltjét az április 3-i országgyűlési választásokra ? két fideszes politikus összetrombitálja az újságírókat az ajkai pártirodára. Ez esetben azonban a meglepetésnek ereje volt.

Kapcsolódó Teljes lutri, a Fidesz vagy az ellenzék gyűri le a másikat a Balaton partján Hamisítatlan csatatérkörzet a tapolcai, amit ide-oda passzolgatott a kormánypárt és az ellenzék. A Fidesz most Navracsics Tibor reaktiválásától reméli a sikert, az ellenoldal a Jobbik jelöltjére teszi a téteket.

Ugyanis a körzetet eddig Fenyvesi Zoltán képviselte a parlamentben, aki a 2015-ös időközi választáson ugyan alulmaradt a jobbikos Rig Lajossal szemben, 2018-ban viszont már meg tudta őt verni. Tavaly nyáron kezdett gyanússá, decemberre pedig egyértelművé válni, hogy a Fidesz legutóbbi győzelme dacára leveszi a sakktábláról a kisebb botrányokban közvetve érintett Fenyvesit, és a helyére a volt uniós biztos, kétszeres kormánybiztos Navracsics Tibort helyezi. Most hétfőn Navracsics és Fenyvesi, a jelen és a jövő állt ki egymás mellé. Még egy adalék: Navracsics Facebook-oldalán korábban kevés helyet kapott Fenyvesi, nem nagyon kommunikálta a folytonosságot és a fegyverbarátságot, inkább Fenyvesi elődjének, a 2015 januárjában elhunyt Lasztovicza Jenőnek a plakátjai előtt fotóztatta magát.

A sajtótájékoztató lényegében arról szólt, hogy minden megjelent biztatta egymást, hogy a Fidesz győzni fog ebben a körzetben is április 3-án. A kulcsmondatokat a végén mondta ki Fenyvesi a 24.hu azon kérdésére, miszerint, ha az elmondottak alapján valóban olyan sikeres volt az elmúlt négyéves képviselősége, miért kell őt lecserélni.

?A legfontosabb feladat az volt, hogy a Fidesz 106 olyan jelöltet állítson, aki meg fogja nyerni a választást? ? kezdte válaszát Fenyvesi. Elmondta, nehéz volt ebben a körzetben korábban megküzdeni, ?nagy csata volt a győzelmekért? 2015-ben is, 2018-ban is. 2022-ben is így lesz, két jelentős pártszövetség fog egymással megküzdeni. Néhány szavazaton fog múlni a győzelem, jósolta. Végül elismerte:

olyan jelölt kell, aki a legtöbb szavazatot meg tudja nyerni, ő korábban 47 százalékot szerzett, és beismeri, hogy ez kevés, Navracsics ennél többet tud szerezni.

Navracsics szerint ?régebben megkezdett együttműködés lép új fázisba?, hisz nyár óta már ő a választókerületi Fidesz-elnök, pont Fenyvesit váltotta ezen a poszton is. Elmondta, jól együtt tudtak és tudnak működni, rég ismerik egymást, ugyanazt gondolják a térség jövőjéről. Eddig és a jövőben is az volt fontos, hogy a térség egésze részesüljön sok állami támogatásban. ?Könnyű volt együttműködni Zolival? ? tette hozzá Navracsics.

Mohos Márton / 24.hu

Végül még azt dicsérte, hogy ?Zoli kifejezetten sikeres volt országos szinten is?, a Magyar Falu Programmal remekül tudott élni.

Polgármesterek szép szavai

Hogy a térség településeinek szimpátiáját is megmutassák, két község vezetője is odaállt szép szavakat mondani a fideszes képviselőről és a jelöltről. Tóth Csaba, Lesenceistvánd polgármestere arról beszélt, mennyi forrást tudtak megszerezni a kistelepülések Fenyvesivel, belügyi és Magyar Falu pályázatok is csorogtak le, jó hangulatú polgármesteri megbeszélések voltak, minden falu fejlődött. Kifejezte reményét, hogy folytatódhat a jelenlegi kurzus.

Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere, mellékállásban az erősen kormánypárti PestiTV műsorvezetője is szólásra emelkedett. ?Azt tapasztaltam településvezetőként 2006 óta az önkormányzatnál, hogy nagyon kevés olyan képviselő van, aki valóban otthon van a falvainkban? ? mondta. Fenyvesi volt szerinte eddig az egyetlen, aki jelen volt a településeken, programokon, lehetett hozzá fordulni támogatások ügyében. Számára nem kérdés, ha visszajönne a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett korszak, az szerinte ?nyomort? hozna a falvaknak.

The post Leköszönt egy fideszes országgyűlési képviselő, mert szerinte áprilisban nem tudná megverni az ellenzéki ellenfelét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés