:

Egy év után belehalt a sérüléseibe a rakodóvillás munkagéppel karambolozó nő utasa

Egy év után belehalt a sérüléseibe a rakodóvillás munkagéppel karambolozó nő utasa
  • 24.hu
  • 01 Feb, 2022
  • Címkék: #

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a A Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, mert a munkagépet vezető férfi 2019 szeptemberében az 51-es főúton, Dunapataj közelében balra akart kanyarodni, de nem vette észre, hogy a személyautót vezető nő szabálytalanul előzni kezdte.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a személyautó nekiütközött a munkagép rakodóvillájának, az anyósülésen utazó nő  pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy évvel később a kórházban elhunyt.

A vádirat szerint a férfi az 51-es főúton haladt a munkagéppel, aminek az elején egy rakodóvilla is volt. Nappali, jó látási viszonyok voltak és az idő is derült volt. A Kalocsa felé közlekedő férfi egy kereszteződéshez ért, ahol a főút a szemből közlekedők számára kialakított kanyarodó sáv miatt kiszélesedik.

Itt elkezdett balra kanyarodni egy név és szám nélküli útra, de nem győződött meg arról, hogy a másik sofőr egy személyautóval elkezdte őt előzni. Az autót vezető nő szabálytalan volt, mert ?Előzni tilos? jelzőtábla és útburkolati jelek is tiltották itt az előzést.

A személyautót vezető nő ? észlelve a munkagép kanyarodását ? balra kormányozta az autót, de ennek ellenére mintegy 80-85 km/h sebességgel a munkagép rakodóvillájának ütközött. Az ütközés után a személyautó a bal oldali útpadkán, 180 fokban elfordulva állt meg.

A személyautó jobb oldali első ülésén utazó nőnek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy folyamatos kórházi kezelése ellenére egy évvel később meghalt.

A vád szerint a baleset azért következett be, mert a munkagépet vezető férfi megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint a balra kanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.

A női vádlott is megszegte a KRESZ-t, ugyanis az ?Előzni tilos? tábla és az útburkolati jelek ellenére kezdett előzni. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a két sofőrre halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt azzal, hogy tiltsák el őket a vezetéstől.

The post Egy év után belehalt a sérüléseibe a rakodóvillás munkagéppel karambolozó nő utasa first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés