:

Márki-Zay: Orbán Viktor Putyin bábjává vált

Márki-Zay: Orbán Viktor Putyin bábjává vált
  • 24.hu
  • 01 Feb, 2022
  • Címkék: #

Mint írtuk, Orbán Viktor Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatót is tartottak. Szóba került az energiaellátástól az ukrán helyzetig sok téma, a hazai ellenzék pedig ? hisz ha nem is hivatalosan, de kampány van ? reagált a történtekre.

Kapcsolódó Orbán a rezsicsökkentést magyarázta az oroszoknak, Putyin fejtágítást tartott az ukrán helyzetről Hosszútávú gázszerződés és az instabil ukrajnai helyzet is szóba került a két vezető moszkvai tájékoztatóján.

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy videóban reagált a találkozóra, már a sajtótájékoztató előtt jóval. Elmondta, nem a jó orosz-magyar gazdasági-kulturális kapcsolatokkal van baj. Ellenben NATO-tagként Magyarországnak ki kell mondani, hogy ?Putyin az agresszor?, és ki kell állni Ukrajna területi integritása mellett. Ez nem lehet szerinte akadály, hogy a határon túli magyarok nyelvhasználati jogait (ami vita tárgya Ukrajna és Magyarország között) képviseljük ? mondta Márki-Zay. Kemény vádakkal folytatta:

Azt látjuk azonban, hogy Orbán Viktor Putyin bábjává vált. Érthető ez annak a fényében, hogy a 12 év alatt felhalmozott irdatlan méretű ellopott vagyont, amely a családja és strómanjai nevén halmozódott fel, csak akkor tudja megtartani, hogy ha Magyarország nem az Európai Unió normáit követi, akár kiléptet bennünket az Európai Unióból is.

Márki-Zay szerint az Európai Néppártból való Fidesz-távozás előtt is azt mondta Orbán, hogy nem fog a Fidesz távozni onnan. Szerinte április 3-án kell állást foglalni, hisz Magyarország mindig a nyugati keresztény közösség tagja akart lenni. ?Ne hagyjuk azt, hogy Orbán Viktor elárulja Magyarország érdekeit, ahogy elárulta az Európai Uniót ? mondta, hozzátéve ? több Európát, kevesebb Putyint!?

A Momentum Mozgalom és ifjúsági szervezete a ?Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül? felkiáltással néhány Mini Feri-plakátot ragasztottak át. Ezeket a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) tette közzé, a momentumosok Gyurcsány Ferenc arca helyére Putyint, Márki-Zay fejére Orbánt ragasztották.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szokás szerint ironikus című tüntetést szervezett a találkozó napjára Szimpátiatüntetés az örök és megbonthatatlan magyar-szovjet barátságért címen. Az csak kommentekből derül ki, hogy cirka 20-30 ember ment el erre.

The post Márki-Zay: Orbán Viktor Putyin bábjává vált first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés