:

Junior világbajnok kapussal és válogatott beállóssal erősített a Fradi

Junior világbajnok kapussal és válogatott beállóssal erősített a Fradi
  • 24.hu
  • 02 Feb, 2022
  • Címkék: #

Miután Julia Behnke és Bíró Blanka is hosszú időre kidőlt, az FTC-Rail Cargo Hungaris női kézilabdacsapata kénytelen volt új játékosokat szerződtetni, mert a posztokon csupán egy beállós és egy kapus maradt.

Kapcsolódó A klub elnöke váltja az NB I sereghajtójának edzőjét Egyetlen bajnokit nem veszített el a csapat, az elnök magára vállalta a feladatot.

?Sajnálatos, ami történt, bízom benne, hogy a körülményekhez képest gyors és teljes lesz a felépülés, de nem adtuk fel a céljainkat erre az idényre sem, ezért feltétlenül igazolnunk kellett, hogy az egyedül maradt Kisfaludy Anettet és Janurik Kingát tehermentesíteni lehessen? ? mondta a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt.

Kapus poszton az MTK-nál szereplő, junior világbajnok kölcsönjátékos, Suba Sára tért vissza, míg beállósként a Győri ETO-val kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, legutóbb Siófokon szereplő válogatott játékos, Sirián Szederke érkezett.

Suba 2015-ben igazolt a Ferencvároshoz, az utánpótláscsapatok után a felnőtt keret edzéseit látogathatta, a 2016-2017-es idényben pedig bajnoki mérkőzésen is a keret tagja lehetett. A több játéklehetőség és a fejlődés érdekében 2017-től két éven át a Vácnál, majd 2019-től az MTK-nál szerepelt kölcsönben. 2018-ban részt vett a hazai rendezésű junior világbajnokságon, amelyen a magyar csapat aranyéremmel zárt.

Meglepett és nagyon hirtelen jött a hír, hogy visszakerülök a Fradihoz. Vasárnap még Szombathelyen védtem az MTK kapusaként, hétfőn pedig hívtak, hogy számítanak rám a Fradinál. Ismert közegbe érkezem, vagyis ebből a szempontból nincs nehéz dolgom, és nagyon remélem, hogy tudok segíteni a csapatnak

? nyilatkozta.

Sirián Szederke a győri évek után Debrecenben, Dunaújvárosban, majd Mosonmagyaróváron szerepelt, Siófokra az elmúlt nyáron költözött.

Nagyon meglepett a megkeresés, de gyorsan döntést hoztunk férjemmel és a siófoki vezetőkkel. Átgondoltam a szempontokat, és úgy érzem, jó lehetőség számomra, hogy tovább fejlődjek, tapasztalatot szerezzek

? mondta.

The post Junior világbajnok kapussal és válogatott beállóssal erősített a Fradi first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés