:

Jogerősen elítélték a Szabó Tímeát lekullancsozó újságírókat

Jogerősen elítélték a Szabó Tímeát lekullancsozó újságírókat
  • 24.hu
  • 02 Feb, 2022
  • Címkék: #

Jogerősen bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék Szikszai Péter újságírót és Toót-Holló Tamást, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét becsületsértés vádjában. Büntetésük egy év próbára bocsátás ? közölte a hírt Szabó Tímea párbeszédes képviselő.

“A Törvényszék megerősítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletét, miszerint a ‘Zummer Fülöp’ álnéven írt cikknek semmi köze nem volt a képviselői munkámhoz, a cikket a bíróság olyan szinten öncélúan gyalázkodónak ítélte, ami a becsület csorbítására messzemenően alkalmas. A cikk kizárólag arra szolgált, hogy engem egy kiirtandó állati faj szintjére alacsonyítson” ? írta Szabó Tímea, aki hozzátette, hogy a cikk a bíróság szerint is olyan időket idéz, amiket az emberiség egyszer már átélt, és ami a 20. század és talán az egész történelem legsötétebb korszaka volt.

Mint ismert, rendőrségi nyomozás révén derült ki, hogy az álnéven írt cikket Szikszai Péter, a HírTV egykori vezetője írta és a megjelenését a Magyar Nemzet főszerkesztője hagyta jóvá, amelyről a bíróság már korábban megállapította, hogy azzal megsértették Szabó Tímea emberi méltóságát.

The post Jogerősen elítélték a Szabó Tímeát lekullancsozó újságírókat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés