:

Civil áldozatai is voltak az amerikai rajtaütésnek Szíriában

Civil áldozatai is voltak az amerikai rajtaütésnek Szíriában
  • 24.hu
  • 03 Feb, 2022
  • Címkék: #

Helyi források szerint tizenkét civilt, köztük hét gyereket és három nőt gyilkoltak meg az Egyesült Államok fegyveres erői északnyugat Szíriában

? írja az Al Jazeera. A különleges hadműveletet a török határ közelében fekvő Idlib tartományban hajtották végre, az utolsó olyan térségben, ami a lázadók fennhatósága alatt áll, ahol a Reuters információi szerint az al-Kaida embereit vehették célba. A Pentagon egy közleményben sikeresnek nevezi az akciót, és nem tesznek említést se civil áldozatokról, se arról, hogy kik voltak a rajtaütés célpontjai.

Az éjszakai rajtaütés egy sűrűn lakott területen történt, ahol a szíriai háború miatt elmenekült emberek tízezrei élnek ideiglenes táborokban és túlzsúfolt házakban. A lázadó-párti szír tévécsatorna sugárzott egy felvételt, amin egy sebesült gyereket szállítanak el a mentők, betontörmelékek között. A csatorna állítása szerint a videók Atmeh városában készültek, amely a dél-törökországi Hatay tartomány határán fekszik.

Az The Associated Press és a Reuters is megszólaltatott helyi lakosokat, akik leszálló helikopterek és fegyver ropogás hangjáról számoltak meg, továbbá azt is megerősítették, hogy civil lakosok vesztették életüket.

Az amerikai hadsereg az elmúlt években többnyire drónokat használt az al-Kaida vezetők likvidálására Észak-Szíriában, ahol a terrorszervezet a több mint 10 éve húzódó szíriai polgárháború idején vetette meg a lábát.

The post Civil áldozatai is voltak az amerikai rajtaütésnek Szíriában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés