:

Rossz hírt kapott a főbérlőjét agyonverő és felgyújtó zalaegerszegi pár

Rossz hírt kapott a főbérlőjét agyonverő és felgyújtó zalaegerszegi pár
  • 24.hu
  • 03 Feb, 2022
  • Címkék: #

Rossz hírt kapott az a társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt elítélt 38 éves férfi, aki három évvel ezelőtt agyonverte a főbérlőjét a 45 éves párjával Zalaegerszegen. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi 20, és a nő 18 éves büntetését.

A vádirat szerint a nő két évvel ezelőtt költözött a későbbi áldozat egerszegi otthonába. Később követte őt a börtönből szabadult élettársa is, és velük élt a közös gyerekük is. Február közepén náluk vendégeskedett az apa testvére is, aki ezen a napon ismerkedett meg a főbérlővel.

A társaság napközben együtt italozott, nagyobb mennyiségű szeszt fogyasztottak, majd az esti órákban a testvér nyugovóra akart térni az  egyik szobában, melyben a 7 hónapos gyermek is aludt. Ez idő tájt a tulajdonos és a terheltek  a konyhában összevesztek, és kiabálni kezdtek.

A kisbaba sírni kezdett, ezért a testvér ölbe vette, hogy megnyugtassa. A konyhában az egyre durvuló szóváltás során a 38 éves férfi pofon ütötte a tulajt, aki ekkor bement a szobájába, ahova követték a terheltek. A szobában ütlegelni kezdték a főbérlőt, aki ettől a földre került, a földön jajveszékelő férfit ököllel verték és rugdosták.

A nyögéseket hallva a férfi testvére megpróbált segítséget kérni, de a fivére kivette a kezéből a telefont és megszakította a hívást. Egy idő után a főbérlő már nem adott életjeleket. Az elkövetők a testet először fel akarták darabolni, majd elégetni, de az is felmerült, hogy a holttestet elássák.

Végül a nő feltakarította a konyhát, ruhákat pakolt össze, majd hogy a cselekmény nyomait eltüntesse, a holttest köré és a szobában lévő fotelbe textíliákat pakolt, amelyeket meggyújtott, majd ő is elhagyta a házat. A bíróság 20 év fegyházra ítélte a férfit, az élettársa pedig 18 év fegyházat kapott.

A védelem az ítélet ellen felmentés, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség azonban az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

The post Rossz hírt kapott a főbérlőjét agyonverő és felgyújtó zalaegerszegi pár first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés