:

Két cég is kimaradt Bánki Erik vagyonnyilatkozatából

Két cég is kimaradt Bánki Erik vagyonnyilatkozatából
  • 24.hu
  • 04 Feb, 2022
  • Címkék: #

Bánki Eriknek két olyan cége is van, amelyeket nem írt bele a vagyonnyilatkozatába ? vette észre az Mfor. A fideszes országgyűlési képviselő az üzleti élet sok különböző területén aktív: a vagyonnyilatkozatában feltüntetett cégek közül a BA-Agrár Kft. mezőgazdasági profillal működik, a Bábamad Kft. saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik, a Pannon PR 2020 Kft. pedig kommunikációs tanácsadással kapcsolatos feladatokat lát el. Utóbbi 2020-ban 88 millió forintos árbevétel mellett 64 milliós profitot realizált, miközben a BA-Agrárnak is jó éve lehetett, hiszen 57,6 milliós EU-s támogatást kapott tavaly áprilisban.

A lap korábban írt arról, hogy Bánki tavaly márciusban létrehozta szentlőrinci székhellyel az Ormánsági Öntöző Kft.-t a cégforma esetében érvényes legkisebb kötelező összegű jegyzett tőkével, 3 millió forinttal. Főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozik, de mellette bejegyezték még a növénytermesztési szolgáltatást, valamint a víztermelés, -kezelés, -ellátás tevékenységet is. Bánki nem egyedüli és nem is közvetlen tulajdonosa a cégnek, neki ? pontosabban a BA-Agrár Kft.-nek ? csak 40 százalékos tulajdonrésze van a cégbíróságra leadott papírok szerint. A többségi tulajdonos a szintén mezőgazdasági területen tevékenykedő Szentlőrinci Szolanum Kft.

A cégalapítás után két hónappal később egy frissen létrehozott cégben vásárolt magának tulajdonrészt Bánki Erik. A Bogádagro Kft.-t négy magánszemély alapította még tavaly novemberben, idősebb és ifjabb Fábos Pál, Mukliné Fábos Magdolna és Esküdt Béla Nándor. Utóbbi 25 százalékos részét vásárolta meg Bánki Erik 2021. május 20-án.

Ezekről az ügyletekről ? mint írják ? nem esik szó a képviselő vagyonnyilatkozatban, ám ott szerepel egy Agro Future nevű cég is, ennek viszont a hazai cégadatbázisban nincs is nyoma, ami nem csoda, hiszen a társaság a határon túl tevékenykedik.

Bánkinak a cégei mellett 100 milliós részvényvagyona, egy 400 ezer eurós életbiztosítása, 4 millió forint készpénze van, és 534 milliós hiteltartozása mellett még magánszemélyekkel szemben is fennáll, 50 millió forintos tartozása.

Az aktuális képviselői vagyonnyilatkozatokról szóló részletes cikkünk itt olvasható:

Kapcsolódó Orbán letudta a tartozását, Rogánnak jól fizet a találmánya, Gyurcsány gazdagabb lett Bár Orbán Viktor a korábbi évekhez hasonlóan még mindig nem rendelkezik semmilyen megtakarítással, sikerült visszafizetnie a hitelét. Köztársaságielnök-jelöltje, Novák Katalin jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezik Budapesten és Szegeden, míg Gyurcsány Ferencnek nem csak a saját vagyonát sikerült látványosan megnövelnie, hanem a pártját is ki tudta segíteni.

The post Két cég is kimaradt Bánki Erik vagyonnyilatkozatából first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés