:
Breaking News

Kicentizte a döntetlent a Fradi a BL-ben

Kicentizte a döntetlent a Fradi a BL-ben
  • 24.hu
  • 05 Feb, 2022
  • Címkék: #

A Ferencváros 25-25-ös döntetlent játszott az orosz Rosztov-Don csapatával a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, szombaton Érden.

A hazai csapatból Julia Behnke és Bíró Blanka, a vendégektől Anna Lagerquist, Kszenyija Makejeva és Alekszandra Szmirnova hiányzott, Eduarda Amorim pedig nem lépett pályára – bár be volt nevezve -, így csapatában csak 11 mezőnyjátékos szerepelt.

Az oroszok nyitott védekezéssel kezdtek, de erre az FTC gyorsan megtalálta a megoldást, védekezésben is egyre hatékonyabban teljesített, Janurik Kinga pedig bravúros védéseket mutatott be (7-5). Szöllősi-Zácsik Szandra három találata után a vendégek időt kértek, majd a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak. Türelmes, taktikus akciókat vezetve, egyre jobban védekezve fordított a Rosztov, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

Kapcsolódó Mint egy bokszmeccs Mike Tysonnal ? újra szurkolhatunk a jamaicai négyesbobosokért Ilyen még sohasem fordult elő: három jamaicai bobegység is indul a téli olimpián.

Szöllősi-Zácsik vezérletével a második félidőt is jól kezdte a magyar bajnoki címvédő Ferencváros, első alkalommal alakult ki háromgólos különbség a csapatok között (16-13). Ezután a továbbra is létszámfölényben támadó oroszok Julija Manaharova góljaival ismét fordítottak. Az FTC támadójátéka újra megakadt, de másfél perccel a vége előtt Márton Gréta egyenlített. A Rosztov utolsó találatát Grace Zaadi szerezte, majd a magyar együttes világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein állította be a végeredményt büntetőből.

A Ferencváros legeredményesebb játékosa Szöllősi-Zácsik volt, aki nyolc lövésből hét gólig jutott. Malestein öt gólt szerzett. A túloldalon Manaharova 11 kísérletből hétszer talált be, Zaadi pedig 10/6-os mutatóval zárt. Janurik Kinga 33 lövésből tízet védett ki.

A 11 győzelemmel álló, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vasárnap az orosz CSZKA Moszkva vendége lesz, a hat sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel rendelkező Ferencváros pedig jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatja szereplését.

BL-csoportkör, 12. forduló, A csoport

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 25-25 (13-13)

The post Kicentizte a döntetlent a Fradi a BL-ben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés